Çözüldü R5 5500 sistemde mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Hhashi

Hectopat
Katılım
28 Mayıs 2021
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Team T-Force TUF Yellow 8x2GB 3200 MHZ CL16-20 DDR4
SSD veya HDD modeli
A-Data ALEG-700-512GCS 512GB NVMe SSD
Ekran kartı
XFX RX 6600XT 8GB GDDR6
Anakart
MSI A520-M PRO DDR4 4600/1866Mhz
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500 3.6 GHz 19MB AM4
Bilgisayarın BIOS sürümünü güncelleştirdim. Tekrar BIOS ayarlarına girip DDR hızımı XMP ayarı ile 3200MHz'e çektim ve kaydettim. Fakat monitör "display no signal" hatası verdi. Ben de kabloyu söktüm ve tekrar taktım birkaç kere ama düzelmedi. Kasadan güç tuşuna basılı tutarak bilgisayarı kapattım ama yine de olmadı. Alâkasız şeyler denedim. SSD'leri çıkarıp taktım, sonra display kablosunu kasanın farklı bir girişine taktım ve işe yaradı.

Bu sefer de sistem açılmadı. "your PC needs to be repaired" yazısı almaya başladım. Önce SSD'lerin yeri değiştiği için falan mı diye şüphelendim (pek anlamıyorum). Araştırdım ve onarım ayarına girmek için UEFI Windows 10 flash belleği hazırladım. Belleği boot için seçtim ve başlattım ama ona da mavi ekran verdi.

Ne yapacağımı bilmiyorum, ilk aldığımda da birkaç hafta kurcalayıp anca display ayarını bulmayı başarabilmiştim. Ne yapalım öğretecek kimse yok.

Bazı denemelerde sistem açıldı WhatsApp'a kadar girip mesajlarıma baktım 5 saniye falan ama tekrar mavi ekran hatası verdi.

SSD değil RAM'ların yeri değişti.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Verdiğim linkten BIOS'unuzu güncel değilse güncelleyin.

Sorun devam ediyor mu bakın. Anakartınızı ve işlemcinizi inceledim temelde anakartınız 4400 mhzlere kadar çıkıyor. Ancak işlemciniz 3200 maks görebileceği hız görünüyor. Muhtemelen 3133 veya 3000 mhz ye sabitlerseniz sorun çözülecek diye düşünüyorum. Bunu da bir deneyin.

Duruma göre geri dönüş yaparsınız. Çözüldü veya çözülmedi gibi Muhtemelen sorun RAM bellek hızından.
Çözümünü bilmiyorum ancak deneyerek bulabiliriz. İki RAM'in aynı çip üreticisinden olduğuna emin ol, bu etkileyebilir. BIOS'un pili varsa çıkar resetlensin, yoksa araştır nasıl resetlenir diye, iki pin var birbirine değdirince sıfırlanıyordu ama hangi pinler bilmiyorum. Sadece sistemin yüklü olduğu SSD bağlı olsun. Diğer HDD'nin gücünü ve SATA bağlantısını kes. RAM'leri Single channel çalışacak şekilde hangi slota takman gerekiyor öğren her RAM'i tek tek takarak dene. Eğer çalışırsa düzgün kullanabilir duruma gelirse öyle XMP açmanı öneririm. İkisinde de stabil XMP açılabildiğinden emin ol yani.
 
Aynen çıkarmıştım zaten az önce pili ve çözüldü. Yine de teşekkürler. XMP de açık şu an.
 
Verdiğim linkten BIOS'unuzu güncel değilse güncelleyin.

Sorun devam ediyor mu bakın. Anakartınızı ve işlemcinizi inceledim temelde anakartınız 4400 mhzlere kadar çıkıyor. Ancak işlemciniz 3200 maks görebileceği hız görünüyor. Muhtemelen 3133 veya 3000 mhz ye sabitlerseniz sorun çözülecek diye düşünüyorum. Bunu da bir deneyin.

Duruma göre geri dönüş yaparsınız. Çözüldü veya çözülmedi gibi Muhtemelen sorun RAM bellek hızından.
 
Çözüm

Sorun çözüldüğü için görmemişim. Güncelleştirdim direkt hepsini tekrar. Sıkıntısız kullanıyorum, RAM'lerdenmiş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…