R5 5500 sisteme ekran kartı önerisi

erşan abi

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Ryzen 5 7500F | RTX3070Ti | GIGABYTE A620M S2H | XPG 32GB 6000MHz | Thermalright Phantom Spirit 120 SE | FSP 650W

Konsol: XBOX Series S

Ekipman: MCHOSE X75 Keyboard | MCHOSE L7 Pro | HyperX Cloud II | GIGABYTE M28U 28" 4K 144hz / Samsung Odyssey G3 27'' 165hz
Meslek
Öğrenci
Sistem özelliklerim
-Ryzen 5 5500.
-16 GB 3200MHz RAM.
-ASUS B450M-Dragon anakart.
-GTX 1080.
-650W PSU.

Ekran kartımı yükseltmek istiyorum belki ileride işlemcimi de yükseltebilirim bunu da düşünerek cevap verirseniz sevinirim ancak şimdilik Ryzen 5 5500 ile devam edeceğim. 10.000TL'ye kadar çıkabilirim ikinci el almayı düşünüyorum. 10.000TL seviyelerinde RTX 3070 Ti'lar var mantıklı olur mu? Yoksa daha iyi bir öneriniz var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 6800 önerebilirim.

NVIDIA kullanmayı düşünüyorum, önceden R5 M330 ekran kartlı kötü bir laptop kullanmıştım travma kaldı herhalde AMD'ye bir türlü ısınamadım :D. Hala eskisi gibi mi AMD yoksa artık memnun ediyor mu?

NVIDIA kullanmayı düşünüyorum, önceden R5 M330 ekran kartlı kötü bir laptop kullanmıştım travma kaldı herhalde AMD'ye bir türlü ısınamadım :D. Hala eskisi gibi mi AMD yoksa artık memnun ediyor mu?
Saçma bir mantık olmuş, "1000 liralık ekran kartımda niye Cyberpunk oynayamıyorum" diyip firmayı kötülemek aynı şey. AMD günümüzün en F/P ekran kartlarını üretiyor. Geçen senelere kadar yazılımları sıkıntılıydı fakat onları da çözdüler diye biliyorum. Bende de RX 6700 var.

Saçma bir mantık olmuş, "1000 liralık ekran kartımda niye Cyberpunk oynayamıyorum" deyip firmayı kötülemek aynı şey. AMD günümüzün en F/P ekran kartlarını üretiyor. Geçen senelere kadar yazılımları sıkıntılıydı fakat onları da çözdüler diye biliyorum. Bende de RX 6700 var.

Saçma bir mantık değil hocam zamanının en pahalı laptopunu almıştım ve açıkçası LoL bile oynarken deli gibi kastığı oluyordu, ekran çözünürlüğü 768p ayarlar da düşük olmasına rağmen 70 FPS'in üstüne kolay kolay çıkamıyordu. Yazılımı kötüydü hiçbir ayarı yoktu sürekli güncel tutmama rağmen çöküntülerle uğraşıp duruyordum. Aynı yıllarda ortalama bir NVIDIA ekran kartına sahip laptop ile arkadaşım rahat rahat istediği oyunları oynuyordu. Zaten şu an nasıl olduğunu bilmediğimden dolayı düzeldi mi diye sordum ancak eskiden berbat olduğunu söyleyebilirim. Belki mobil ekran kartı olduğundan böyleydi çünkü RX 560 bile zamanında güzel performans verebiliyordu.

Sistem özelliklerim
-Ryzen 5 5500.
-16 GB 3200MHz RAM.
-ASUS B450M-Dragon anakart.
-GTX 1080.
-650W PSU.

Ekran kartımı yükseltmek istiyorum belki ileride işlemcimi de yükseltebilirim bunu da düşünerek cevap verirseniz sevinirim ancak şimdilik Ryzen 5 5500 ile devam edeceğim. 10.000TL'ye kadar çıkabilirim ikinci el almayı düşünüyorum. 10.000TL seviyelerinde RTX 3070 Ti'lar var mantıklı olur mu? Yoksa daha iyi bir öneriniz var mıdır?
3070 Ti alabilirsiniz, RX 6700 alabilirsiniz. Şahsen RX 6700 öneririm ben, VRAM avantajı var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı