R5 5500 sisteme soğutma gerekli mi?

megazed

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, yeni bir sistem aldım fakat bu sistemin herhangi bir sıvı soğutması yok. Buna soğutucu almam gerekiyor mu? Oyunlarda kasadan biraz ses geliyor, cızırtı sesi gibi bir şey. Tam olarak adlandıramadım. Sıcaklıktan dolayı olabilir mi?

Sistem bu şekilde:
RTX 3060
AMD Ryzen 5 5500
16 GB RAM.

Dosya Ekleri

• Uncharted.png
    3,4 MB · Görüntüleme: 236
70 ideal, benimki de 70 civarı çalışıyor yükte.

Sıcaklıklar iyi fakat kasanızdan gelen sesi yorumlayamam. Tam olarak nereden hangi parçadan geliyor bakar mısınız* PSU, fanlar vs her yerden gelebilir.

Ses genelde oyuna girdiğim zaman geliyor çok şiddetli değil fakat cızırtı sesi gibi. Hangi parçasından geldiğini tam olarak bilmiyorum anlamadığım için.

70 ideal, benimki de 70 civarı çalışıyor yükte.
Kaçın üzerine çıkarsa sıkıntı oluyor acaba?

Hocam benim eski işlemcim i5 6200U 100 derecede 850 saat çalıştı( GTA 5 oynarken). Aynı şekilde kuzenimin de PC'si aynıydı, 100 derecede 1100 saat oynamış. İşlemcide ısı sorun olursa zaten kendini kapatır. Önemli olan kasa içinde iyi havalandırma olması. Baktın ısıdan kaynaklı performans sorunu yaşarsan kule tipi soğutucuya geçebilirsin. Ama fabrika çıkışı soğutucular iyi olduğu için gerek yok.
Ses için de bir video atarsanız iyi olur.

Tabiki gerekli işlemci fanından geliyor o ses bendede var çünkü stok soğutucular her zaman ses yapar 120mm bile olur yeterki sıvı soğutma olsun bunlar çok üst düzey işlemciler stok soğutucu ile biraz zor soğur haliyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…