R5 5500 undervolt zarar verir mi?

AMD muhendisleri 96 derecenin Ryzen 5000 serisi icin gayet normal oldugunu soyluyorlar.

The Last of Us ilk yüklendiğinde gölgelendirici gibi bir şey yüklüyordu ana menüde o zaman işlemci %100 de çalıştı o zaman 96 olmuşu oyunu oynarken genelde 75-85 arası oluyor.

72 dereceyi geçmeyecek şekilde kullanıyorsan sorun yok. Ama sana tavsiyem el ile GHz değeri gir otoda kalmasın.

Çok fazla bu konularda bilgili değilim bu yüzden fazla kurcalamak istemiyorum otoda kalsa bir sorun olur mu?

Anakart 135 derece tamam
Amd mühendisleri 95 derece tamam
ama arkadaşlar bu ürünler ömrü olan ürünler aşınabilen hatta yanabilen ürünler. Teknolojik aletler şanstır. Hiçbir şeyin garantisi yoktur. Benim önerim olabildiğince soğuk tutun donanımlarınızı. Bu yaz sıcaklarında gidip paraya kıydım 1500tl kaliteli bir soğutucu aldım.

Çok fazla bu konularda bilgili değilim bu yüzden fazla kurcalamak istemiyorum otoda kalsa bir sorun olur mu?
Şöyle düşün 1.200v gücün var ama işlemcin boostla birlikte oto ghzyi 4.2 lere kadar çıkartıyor ama enerji verimsiz olduğu için fpsne de gidişata da zarar. 1.200v ben 3.80 ghz sabitledim fazlasına çıkamıyor. Yapabileceğin en mantıklı olay bu. Tabi uzun ömürlü pc deneyimi ve en mantıklı performans istiyorsan

Cevap veren herkese teşekkür ederim dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…