R5 5500 ve RX 460 darboğaz yapar mı?

Öncelikle darboğaz sorununun ana nedeni işlemci ve ekran kartı arasındaki güç dengesizliğidir. Eğer aldığınız ekran kartı çok güçlü ve işlemciniz bu karta göre yeterli güçte değilse darboğaz meydana gelir. Burada öyle bir durum söz konusu değil.

@sasi ne düşündüğünüz anlaşılmıyor ki. Bu kadar karışık gelen ne acaba size? Anlayamadığınız noktayı biraz daha açıklarsanız, yardımcı olmak isterim.

Darboğaz bu sistemde oluşur mu oluşmaz mı sorusuna kafam karıştı bence olur neden olmasın ki?

@sasi Ben de olur diyorum. Bu konudaki sistemde ekran kartı işlemciye darboğaz yapmış olur. Daha güçlü bir kart ile işlemcinin potansiyeli kullanılabilir bir hale gelecek. Şu an için işlemci rahat rahat çalışırken, ekran kartı kendini yırtıyor olacak. Bence çok önemli bir durum değil. Tam tersi bir dengesizlikte daha büyük dert yaşardı konu sahibi. İşlemcinin yetersiz geldiği durumlarda donma ve kararsızlık daha fazla yaşanıyor.

Diğer arkadaş ile çelişiyorsunuz kafam iyice gitti o arkadaş neden yapmasın ki diyor yani olur diyor ama tam tersi işlemci yetmez ise daha kötü olacağını söylüyor sen ise hayır yapmaz tabii ki diyorsun çelişiyorsunuz işte?

Abi birisi olur diyor birisi olmaz diyor ve siz burada gelip bana sitem ediyorsunuz aşalıyorsunuz bildiğin?
Kendiniz tartışın o zaman neden birbirinize cevap yazmak yerine beni bilgisi olmayan arkadaş diye yansıtıyorsunuz ilk önce kesin bir sonuca varın belki yanlışım vardır kabul ediyorum ama fikir ayrılıkları var gibi gözüküyor bu benim kafamı karıştırdı.ben önceden de böyle biliyordum demek ki yanlış biliyormuşum testleri görüyordum çünkü başkalarından.

Son düzenleme:
İşlemci her türlü ekran kartını besler dolayısı ile darboğaz olmaz. Siz oyunlarda hiçbir sorun yaşamazsınız yanlış bilgiler uçuyor havada sizin alacağınız FPS Max olacak yani eğer bir oyunda düşük performans alıyorsanız bu ekran kartının yetmediği anlamına gelecek.

Şayet işlemci kötü ekran kartı iyi olsaydı evet darboğaz olacaktı çünkü ekran kartı işlemek isteyecek ama işlemci buna yetmeyecekti. Dolayısı ile daha çok FPS alacağınız yerde daha az alacaktınız. Darboğaz budur.

Üstteki olayda kısıtlanan bir şey yok işlemci buyur gel diyor ekran kartı da verebileceğini veriyor! Ekran kartının Max gücü neyse onu verecek kısıtlama olmayacak dolayısı ile darboğaz değil daha iyi ekran kartı için önünüz açık olacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Burada 3600x kullanılmış sizin işlemciniz bundan daha iyi buna göre iki taraf içinde darboğaz yok.

Zaten ideal işlemci kullanımı %15-35 arası değil mi? Oyunlarda ekran kartı darboğazı tabiri saçma gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
@footix8 Öyle bir kullanım oranının mantıklı bir yanı yok. 5800X ve 9800GT kullanıyorsanız başka elbette. Tabirin de saçma bir yanı yok. İşlemci ve ekran kartı ana bileşenlerdir. Birinden biri darboğaz yaratabilir. Önemli olan ekran kartının gücüdür. İşlemcinin payı olması önemli bir zarara yol açmadığı için çok önemli görülmese bile darboğaz darboğazdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…