R5 5500 ve RX 6600 sistem nasıldır?

emirDedim

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, iyi sosyaller. Malum yaz geldiği için uygun fiyatlı bir sistem toplamaya karar verdim. Sistem parçaları bunlar:

İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.

Ekran kartı: AMD Radeon RX 6600 8 GB.

Anakart: MSI B450M-A Pro Max II.

RAM: 16 GB (2x8) DDR4 3200MHz.

Depolama: 500GB NVMe SSD.

Kasa: Zalman T6 (2. el düşünüyorum)

Güç kaynağı: 550W 80+ Bronze (kaliteli bir marka bakıyorum)

Ekran kartı anakart falan hangilerini ikinci el almalıyım veya hangileri ikinci el bir sorun yaratır yardım ederseniz çok mutlu olurum veya önerebileceğiniz başla parçalar var mı bunlar yerine.

Bütçe: 15 16k.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, iyi Sosyaller. Malum yaz geldiği için uygun fiyatlı bir sistem toplamaya karar verdim. Sistem parçaları bunlar:

İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.

Ekran kartı: AMD Radeon RX 6600 8 GB.

Anakart: MSI B450M-A Pro Max II.

RAM: 16 GB (2x8) DDR4 3200MHz.

Depolama: 500GB NVMe SSD.

Kasa: Zalman T6 (2. el düşünüyorum)

Güç kaynağı: 550W 80+ Bronze (kaliteli bir marka bakıyorum)

Ekran kartı anakart falan hangilerini ikinci el almalıyım veya hangileri ikinci el bir sorun yaratır yardım ederseniz çok mutlu olurum veya önerebileceğiniz başla parçalar var mı bunlar yerine.

Bütçe: 15 16k.

Hocam nerede oturuyorsunuz ikinci el bakmam için sordum da.

RX 6600 ile birlikte 5600 getirebileceğini düşünüyorum 16K bütçe içerisinde. Tek tek toplamak yerine yaşadığın bölgedeki veya PG ile satın alabileceğin hazır sistemlere de göz atabilirsin hatta.

Soruna gelirsek RAM, SSD, kasa üçlüsünü sıfır alabilirsin. İşlemci de ikinci elde sıfır fiyatına göre inanılmaz bi' avantaja sahipse alınabilir anca. Geriye kalan tüm parçaları ikinci el alman gerektiği anlamına gelmiyor bu tabii, duruma göre değişir.

Sorun yaşama olasılığının da parçanın gidip sorunsuz olduğunu teyit ettiğin an bayağı düşük olacağını düşünüyorum. En kötü PG ile alır, sorun çıkarsa iade edersin zaten.

Hocam nerede oturuyorsunuz ikinci el bakmam için sordum da.

Ankara'da oturuyorum hocam.

RX 6600 ile birlikte 5600 getirebileceğini düşünüyorum 16k bütçe içerisinde. Tek tek toplamak yerine yaşadığın bölgedeki veya pg ile satın alabileceğin hazır sistemlere de göz atabilirsin hatta.

Soruna gelirsek RAM, SSD, kasa üçlüsünü sıfır alabilirsin. İşlemci de ikinci elde sıfır fiyatına göre inanılmaz bi' avantaja sahipse alınabilir anca. Geriye kalan tüm parçaları ikinci el alman gerektiği anlamına gelmiyor bu tabii, duruma göre değişir.

Sorun yaşama olasılığının da parçanın gidip sorunsuz olduğunu teyit ettiğin an bayağı düşük olacağını düşünüyorum. En kötü pg ile alır, sorun çıkarsa iade edersin zaten.

Param Güvende oluyor değil mi pg.

RX 6600 ile birlikte 5600 getirebileceğini düşünüyorum 16k bütçe içerisinde. Tek tek toplamak yerine yaşadığın bölgedeki veya pg ile satın alabileceğin hazır sistemlere de göz atabilirsin hatta.

Sorun yaşama olasılığının da parçanın gidip sorunsuz olduğunu teyit ettiğin an bayağı düşük olacağını düşünüyorum. En kötü pg ile alır, sorun çıkarsa iade edersin zaten.

Hocam bölgede pek satıcı yok ama zaten sistem toplamadada pek bilgim yok belki hazır alabilirim.

@emirDedim

Sen görünceye kadar muhtemelen sömürülmüş olur ancak yine de ne olur ne olmaz atayım ben:

Hiç zannetmiyorum ancak eğer stok bitmezse, beklemeden alabilme imkânın da varsa kasayı VG22A yapıp alabilirsin. Şansımızı deneyelim.

@emirDedim

Sen görünceye kadar muhtemelen sömürülmüş olur ancak yine de ne olur ne olmaz atayım ben:

Hiç zannetmiyorum ancak eğer stok bitmezse, beklemeden alabilme imkânın da varsa kasayı VG22a yapıp alabilirsin. Şansımızı deneyelim.

Tüh be ben 2 3 haftaya almaya düşünüyordum çok da güzelmiş bu olmazsa ikinci el hazır alacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı