R5 5500 ve RX 6600'lü sistem çalışıyor ama ekran çalışmıyor

efeleow

Hectopat
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Meslek
Prodüktör
Arkadaşlar bu dün de bir kere oldu. Ama sonra kasayı kapattım ve tekrar açtım o zaman düzelmişti. Tekrar emin olmak için birkaç saat sonra tekrar denedim ve monitöre görüntü geliyordu ancak bugün denedim ve yine aynı sorun oldu. Yedek monitörümle denedim onda da sinyal yok yazıyor. HDMI'ı veya monitör fişini çekmeme rağmen aynı şey oluyor. Sizce sorun nedir?

Sistem: Gigabyte B550M DS3H anakart, Gigabyte RX6600 ekran kartı, AMD Ryzen 5 5500 işlemci, 2x8GB RAM.

BIOS pilini çıkartıp bir süre bekleyip sonra tak. Bu işlem BIOS'u sıfırlar. Eğer olmaz ise RAM'ları tek tek silgi ile sil YouTube'dan videolarını izleyebilirsiniz. RAM'ları ayrı ayrı takıp çalıştır.
Bu işlemleri yaparken dikkatli olman lazım zarar gelmesin!

Hocam şuan ekran geldi işlemleri yapmadan kullanırsam birşey olur mu

Hocam şu an ekran geldi işlemleri yapmadan kullanırsam bir şey olur mu?

Buna sevindim. Bir daha olursa yukarıdaki işlemeleri yapabilirsiniz. RAM'ler oksitlenme yapmış olabilir silgi ile temizlerseniz oksitlenme düzelir. Bu yüzden aynı sorun bir daha olursa RAM'leri silgi ile silmenizi tavsiye ederim bilginiz yok ise YouTube'dan videoları izleyip yaparsanız daha iyi olur. Hassas parçalar oluğu için dikkatli olmanız gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…