R5 5500 ve RX 6600'lü sistem için yükseltme önerisi

Bütçe
14.000-15.000

DieSpie

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sapphire RX6600
AMD Ryzen 5 5500
Gigabyte B450M
Apacer 8x2 Gb Ddr4 3200Mhz Panther
Arkadaşlar Sapphire RX6600 AMD Ryzen 5 5500 Gigabyte B450M anakart ve 16 GB RAM'lı bir sistemim var. Sistemimi ufak ufak upgrade yapmak istiyorum. Sizce hangi parçadan başlamalıyım? Hangi parçayı değiştirmeliyim ve yerine ne almalıyım? Fiyat olarak çok uçmazsanız sevinirim. Ürünleri taksitle alacağım için maksimum 14-15k bütçem var. Duruma göre değişebilir.

Sıfır düşünüyorsan 4060+5600 ikilisi olur.

Yanlış biliyorsam beni düzeltin lütfen. Birkaç yerde 4060 alacağınıza 3070 veya 3060 Ti alın tarzı birkaç yazı gördüm. 4060 daha mı mantıklı.

Yanlış biliyorsam beni düzeltin lütfen. Birkaç yerde 4060 alacağınıza 3070 veya 3060 Ti alın tarzı birkaç yazı gördüm. 4060 daha mı mantıklı.
Saydıgın kartlar artık eski nesile kaçtı. 4060 güncel yeni teknoloji barındıran bi kart. Frame Genaration en büyük etken. Açınca içinden geçer o kartların.

AM5 geçiş yapabilirsin.

AM5 geçiş yapabilirsin.

Dediğiniz şeyi biraz açabilir misiniz acaba pek bir bilgim yok da 😅

Saydıgın kartlar artık eski nesile kaçtı. 4060 güncel yeni teknoloji barındıran bir kart. Frame genaration en büyük etken. Açınca içinden geçer o kartların.

Evet o teknolojiyi duymuştum. O zaman güncel olmasından kaynaklı 4060 tercih etmem daha mantıklı olacaktır herhalde.

Dediğiniz şeyi biraz açabilir misiniz acaba pek bir bilgim yok da 😅

Evet o teknolojiyi duymuştum. O zaman güncel olmasından kaynaklı 4060 tercih etmem daha mantıklı olacaktır herhalde.

Yani bütçen yüksek olduğu için DDR5 geçiş yapmanı önerdim. İstersen ekran kartı tarafınada gidebilirsin.

Yani bütçen yüksek olduğu için DDR5 geçiş yapmanı önerdim. İstersen ekran kartı tarafınada gidebilirsin.

Hani bende dedim ki en azından bu bütçe varken şu anlık ekran kartı değiştireyim ama işemcim güçsüz kalabilir. Bir de yukarıda bahsedildi 4060 ile ilgili. Karşılaştırma videolarında 4060 çok güçsüz kalıyor 3060 Ti karşı bile. Ne yapacağımı hiç bilemedim 😅

Hani bende dedim ki en azından bu bütçe varken şu anlık ekran kartı değiştireyim ama işemcim güçsüz kalabilir. Bir de yukarıda bahsedildi 4060 ile ilgili. Karşılaştırma videolarında 4060 çok güçsüz kalıyor 3060 Ti karşı bile. Ne yapacağımı hiç bilemedim 😅

RTX 4060 almak istemezdim ben çünkü zaten 30 serisindede frame generation olayı bir şekilde açılabiliyor. Cyberpunk'da görmüştüm. Çoğu oyunda çalışmıyor ama.

Ama illa ekran kartı alacaksan tabii 40 serisi bir şey al.

RTX 4060 almak istemezdim ben çünkü zaten 30 serisindede frame generation olayı bir şekilde açılabiliyor. Cyberpunk'da görmüştüm. Çoğu oyunda çalışmıyor ama.

Ama illa ekran kartı alacaksan tabii 40 serisi bir şey al.

Alabilirsem o zaman 4060 alacağım, işlemci de siz ne önerirsiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı