R5 5500 vs i3 12100F

Aynen kanka, ileride islemci yukseltmek. Yahu AM4 soket destek bitti. Destegi biten soketteki islemciyi mi yukseltecek? LGA1700 daha guncel soket.
Ben senin kankan değilim. Her şey destek demek değil, AM4 hala yaygın bir biçimde kullanılıyor ve her bütçeye göre tercih hakkı sunuyor. Sen beğenmiyorsan almayabilirsin.
 
Ben de aynı şekil düşünerek 5500 aldım.
 
Ben senin kankan değilim. Her şey destek demek değil, AM4 hala yaygın bir biçimde kullanılıyor ve her bütçeye göre tercih hakkı sunuyor. Sen beğenmiyorsan almayabilirsin.

Beğenmemek ile alakası yok, olması gerekenden bahsediyor. Denk işlemciler, neden geleceğe dönük olma artısını kullanmayalım? Konu sahibinin ne istediği bir şey değiştirmiyor bu noktada.
 
Ben senin kankan değilim. Her şey destek demek değil, AM4 hala yaygın bir biçimde kullanılıyor ve her bütçeye göre tercih hakkı sunuyor. Sen beğenmiyorsan almayabilirsin.

Neshter, AM4 islemci gelmeyecegine gore ne yapacak? AM4 soketli islemcileri kullanacak. 5500'den 5600 yukseltti diyelim. Sonrasi cok pahali, destegi yok, bitti. B450 alsa da onlarin belli bir OC kapasitesi var. Gidip destegi biten AM4 soketle guncel destekli LGA1700'u daha kotu gormeyin.
 
Tamamen katılıyorum AMD daha iyi.
 
Dostum zaten bu bilgisayar beni üniversiteye kadar idare edecek ileriye dönük bir şey değil üniversite de bir laptop alırım öyle geçinirim.

Sana kalmis, bu daha mantikliydi. Tabii destegi biten AM4 soket ile kilitli kalmayi secersen ve daha guclu islemciyi reddedersen, bilemem.


 
Mevzu şu, intel diyen adamlar haklı. İleride yükseltme yapmayacağım için (yeni çıkan oyunları oynamam) anakart ucuz diye 5500 aldım. Ama üst düzey oyun oynayacak olan 12100 alsın, ileride yükseltme yapar. AM4 için işlemci çıkmıyor artık evet. LGA 1700 de sanırım inteldeki son pin şu an. Tek seferlik bir alışveriş yapacağım için ucuz anakart kullanan markayı seçtim.
 

Hayir, muhtemelen 14. nesil de desteklenecek. Yani muazzam bir sekilde 12-13-14 destegi var LGA1700.

AM4 ise sadece Ryzen 5000 serisi adamakilli. Tabii ezbere konusununca, soket desteginden haberi olmayinca; AMD soketi daha iyi abi ya.
 

A320 gibi dandik chipset'ler kullanmayacaksaniz hemen hemen ayni fiyatlara geliyorlar?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…