R5 5500'in gücü nasıl olur?

Eternal FİRE

Hectopat
Daha fazla  
Internette birkaç yerde gördüm bu işlemci çıkacak diye. Bu işlemcinin gücü ne kadar olur tahminen ve ne zaman çıkar? Ryzen 5 3600'den ucuz ve daha güçlü olma ihtimali var mıdır sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 5600'den biraz daha ucuz (ortalama 2800-3000 TL civarı gibi tahmin ediyorum), 3600'den hatta oyun falan oynayacaksan bu işlemciyle 3700X'den de güçlü bir model olarak çıkış yapması çok muhtemel, şahsen alacak olsaydım yapısında sırf SMT bulundurduğu için R5 5600 modelini tercih ederdim, 5500 de yine fena bir model değil aslında hatta tatmin edici bir tekli çekirdek gücüyle çıkış yapması doğal karşılanabilir. 5600 ile aradaki fiyat farkının kullanıcı nezninde çok veya az şeklinde değerlendirilmesi duruma ve kullanım amacına göre değişkenlik gösterebilir elbette, hazır sistemler içerisinde özellikle orta/orta-üst seviye ekran kartlarıyla beraber toplanmış F/P makineler için de güzel bir alternatif olabilir 5500 modeli.

Son düzenleme:
R5 5600'den biraz daha ucuz (ortalama 2800-3000 TL civarı gibi tahmin ediyorum), 3600'den hatta oyun falan oynayacaksan bu işlemciyle 3700X'den de güçlü bir model olarak çıkış yapması çok muhtemel, şahsen alacak olsaydım yapısında sırf SMT bulundurduğu için R5 5600 modelini tercih ederdim, 5500 de yine fena bir model değil aslında hatta tatmin edici bir tekli çekirdek gücüyle çıkış yapması doğal karşılanabilir. 5600 ile aradaki fiyat farkının kullanıcı nezninde çok veya az şeklinde değerlendirilmesi duruma ve kullanım amacına göre değişkenlik gösterebilir elbette, hazır sistemler içerisinde özellikle orta/orta-üst seviye ekran kartlarıyla beraber toplanmış F/P hazır sistemler için de güzel bir alternatif olabilir 5500 modeli.
Hocam smt nedir acaba.Bide 12100f le yarışacak deniyor bugun biryerde gordum oyle olursa cok iyi olur cidden.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı