R5 5500U APU işlemci ile Call of Duty Black Ops 6 incelemesi

Xbox Game Pass almıştım. Sevdiğim, merak ettiğim ve denemek istediğim oyunlari sırayla deniyordum. Ilk once Battlefield 4 denedim, sonra Forza Horizon 4 denedim en son ise şu an incelemesini yazdığım Call of Duty Black Ops 6'yi deniyorum. Ve size incelemelerimi kısaca aktarmak istiyorum. Diger denediğim oyunlarda da belki inceleme icin farkli bir konu acabilirim. Bu bir oyun incelemesi değildir, APU islemci test denemesidir ve incelemesidir.

Öncelikle benim ana bilgisayarım i5-12450H işlemcili fakat yer olmadığı için kardeşimin (Ryzen 5 5500U 16 GB RAM 256 GB SSD) laptopuna indirdim.

Oyuna girdim tüm ayarlari 720p en düşük ayarlara çektim. Ve ayrica FSR 1 açıktı, Frame Generation kapalı. FSR 3 açmadım kalite artiyordu fakat o zaman oyun da kasiyordu. Her neyse ayarlar bu şekilde.

Bu ayarlarda 50-60 FPS oyunu oynadım. Multiplayer modunda. Fakat oyundan mi bilmiyorum ama cok bulanık geldi gozume. Belki FSR'dandir belki de 720p de oldugu içindir bilmiyorum. Ama 50-60 FPS ortalama oynatti. (nuketown haritasında denedim)

Sicaklik ise CPU 67-70, GPU 71-75 derecelerde geziyordu. Fan en yüksekte çalışıyor doğal olarak. Oyunda droplanma vs. vardı ama çok sık olmuyordu. Her 4-5 dakikada bir oluyordu. Bu şekilde gayet oynanabilirlik %80 diyebilirim. Grafikleri onemsemeyen kisiler icin -ki grafikler o kadar kotu değildi, sadece 720p oldugu icin kalitesizdi- oynanabilirlik bayağı iyi.

Böyle 3-4 saat aralıksız oynadım en son ekran kartı driveri çöktü diye hata verdi ve bu şekilde de incelemeyi sonlandirdim .

Çok şaşkınım böyle bir APU işlemciyle ekran karti paylaşımlı olarak yeni cikan bir oyunda bu kadar yüksek FPS almak inanılmaz cidden. Deneyimlerimi aktarmak istedim. Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…