R5 5500U HOI4 oynarken %30 kullanımı görüyor

Tavish96

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16 GB RAM - 3200 MHZ
Ekran kartı
Vega 7
İşlemci
Ryzen 5 5500U 2.10 Ghz- 4.00 Ghz
Merhaba arkadaşlar,

Ryzen 5500U işlemcili Laptop'umda CPU değeri ile alakalı bir sorum var. HOI4 oynarken AMD Software'da CPU hızı %26-30 arasında gösteriyor. Aynı şekilde Warband oynarken de bu değerlerde. Dün MSI Afterburner'da da test ettim. Bu değerden 20-30 daha fazlaydı. İşlemcimde bir sorun mu var yoksa bu AMD Adrenalin Software'ın bir hatası mı? TDP değeriyle alakası var mı? Sistem bilgilerini ve aldığım ekran görüntüsünü de paylaşıyorum. (SS alırken AMD değer katmanı gözükmediği için hemen masaüstüne alıp bu şekilde alabildim yanıltmasın diye eklemek istedim.)

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    405,5 KB · Görüntüleme: 31
Hocam adrenalin software çoğunlukla CPU değerini yanlış okuyor, Ryzen 3 5300U laptopum vardı, Valorant'ta %10 CPU kullanımı gösteriyordu oysaki bu değer tam tersi şekilde %90 seviyelerinde oluyordu. Ben Afterburner'ada güvenmeyerek monitör ile test ettim ve ikinci ekranda açık olan görev yöneticisindeki kullanım değerleri de adrenalin Software'ın aksine Afterburner ile benzerdi.

Anladım hocam yanıtın için teşekkür ederim. Dediğin gibi görev yöneticisindeki kullanım değeri afterburner'daki değerlere benzerdi. Tekrar bir deneme yapacağım. Peki tdp değerini artırabilir miyim herhangi bir sorun oluşur mu? İlk kez amd kullandığım için soruyorum. Ryzen Controller hala aktifse oradan artırabilir miyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı