Çözüldü R5 5500U sistemde mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

atommini

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Aspire 7 Ryzen 5 5500u GTX 1650 mobile
Laptop kullanıyorum laptopa bir süre bakıp tekrar çıkıyorum kendi kendine kapanmış oluyor, arada oyun oynarken laptop donuyor mavi ekran veriyor hatayı nasıl anlayabilirim olay günlüğüne falan mı bakmam gerek acaba?
Ryzen 5 5500U + 1650 Mobile + 8x2 RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba. Minidump dosyalarını inceledim. SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED hatası ile karşılaştım ve tüm hatalar dxgmms2.sys sebebiyle gerçekleşmiş. Ekran kartı ile ilgili bir hatadır.

Hocam ekran kartı sürücülerini DDU ile silip yeniden yükler misiniz?
Sorununuzun çözüldüğüne çok ama çok sevindim hocam. Bir daha sorun olursa danışabilirsiniz yine bana. İyi akşamlar.
iyi akşamlar sağolun

Sorununuzun çözüldüğüne çok ama çok sevindim hocam. Bir daha sorun olursa danışabilirsiniz yine bana. İyi akşamlar.

Hocam yine mavi ekran vermeye başladı tekrar göndersem olur mu acaba müsaitseniz.

Son düzenleme:
OCCT ile 30 dakika VRAM ve 3D Adaptive testleri yapın. Sonucu paylaşın.

Disk testi yapın. Sonuçları gönderin.
SSD için HD Tune'da kullanın ek olarak. Rehberde linki var. Quick scan tiki kapalı olacak şekilde "error scan" yapabilirsiniz.

Hocam bir OCCT kaldı ama o da açılmıyor farklı sitelerden de indirdim yönetici olaral başlatıyorum bir sekme açılıyor ilk açılma ekranı gibi sonra direk kapanıyor.

OCCT muadili program var mı hocam program açılmıyor da konu falan da açtın işe yaramadı çözümler.

Son düzenleme:
Geç cevap için özür dilerim. Furmark stres testine sokun. 30 dakika. OCCT alternatifi bir programdır.
böyle geldi hocam(furmark ı unutmuşum açık kaldı biraz fazla)

Dosya Ekleri

• as test.png
    129,6 KB · Görüntüleme: 12
  • furmark.png
    2,8 MB · Görüntüleme: 11
  • hddsentinal.png
    107,5 KB · Görüntüleme: 12
  • hdtune.png
    141,1 KB · Görüntüleme: 13
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…