Merhaba.
Sizce harici ekran kartı olmayan senaryoda Intel 12450H işlemcisi ile Ryzen 5 5500U işlemcili laptoplar arasında çok fark var mıdır? İki model arasında tıkandım kaldım teknoloji marketlerindeki tipik gözlüklü top sakallı çalışanlara sorduğumda hepsi farklı bir şey diyor. Kafam çok karışık. Yardımcı olur musunuz?
Merhaba.
Sizce harici ekran kartı olmayan senaryoda Intel 12450H işlemcisi ile Ryzen 5 5500U işlemcili laptoplar arasında çok fark var mıdır? İki model arasında tıkandım kaldım teknoloji marketlerindeki tipik gözlüklü top sakallı çalışanlara sorduğumda hepsi farklı bir şey diyor. Kafam çok karışık. Yardımcı olur musunuz?
İşlemci noktasında Intel performans olarak çok çok daha iyi durumda. U serisi işlemciler enerji verimliliği açısından iyi olan, H serisi işlemciler performans odaklı olan işlemciler mobil tarafta.
Intel H serisi ile AMD U serisi farklı kulvarda seriler.
Ayrıca gösterdiğiniz Intel 1 yıl sonra çıkartıldı.
Performan olarak Intel 12450H açık ara önde.
Her türlü işlemde performans olarak Intel olan. 5500U'nun tek tercih senaryosu gündelik ofis, web gezinmesi için uzun şarj performansı olabilir, bunun dışında her şey için Intel.
İşlemci olarak i5 12450H açık ara farkla önde fakat dahili GPU konusunda R5 5500U'de Vega 7 olmasından dolayı oyun performansı bir tık daha üstün olabilir İntel'e göre. APU sistemlerde oyun performansı çok önemli olmadığı için tercih İntel'den yana yapılmalı.
Kağıt üzerinde H serisi çoğu zaman U serisinden daha iyidir fakat 5500U'nun içerisindeki Vega 7 APU'nun 12450H'takinden daha iyi olduğunu hatırlıyorum.
Bende o zamanlar 2 islemci arasinda kalmisdim, butceyi artirib 12500H aldim ve istediyim oyuna gire biliyorum hiçbir sorun yaratmiyor isterseniz bunu dusnuebilirsiniz.