R5 5500'ün 80 derece olması normal mi?

FujiMontana

Decapat
Katılım
11 Şubat 2023
Mesajlar
71
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İşlemcim boşta 40-45 arası, oyuna girdiğimde de 85 derecelerde çalışıyor. Bu normal mi acaba? Yakın zamanda termal macununu yenilemiştim fakat dandik bir macundu. Şu an elimde ZM-STC10 termal macunu var, onu uygulasam daha iyi olur mu acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Stok fan ise normaldir hocam.
 
Pek de Normal değil ben yaz sıcağında R5 5600 + stok fan ile 80-85 görüyordum. Macun kalitesiz ise olabilir, bloğu tam oturtamamış olabilirsiniz, kasanın hava akışı kötü olabilir.
 
Normal değil. Ancak kasanın bakımsız, stok soğutucunun tozdan kaplandığı ve macunun kuruduğu zamanda böyle diyebiliriz. Büyük ihtimalle kasanı ve soğutucunu temizleyip elindeki termal macunu kullanırsan uzun zaman bu sıcaklığı görmezsin.
 
Pek de normal değil ben yaz sıcağında R5 5600 + stok fan ile 80-85 görüyordum. Macun kalitesiz ise olabilir, bloğu tam oturtamamış olabilirsiniz, kasanın hava akışı kötü olabilir.

Normal değil. Ancak kasanın bakımsız, stok soğutucunun tozdan kaplandığı ve macunun kuruduğu zamanda böyle diyebiliriz.

Yakında ZM-STC10 termal macunu süreceğim, biraz katı bir termal macun fakat iyi olduğunu söylüyorlar. Peki bir süre daha bu sıcaklık seviyelerinde kullanmaya devam etsem bir sorun yaratır mı?
 
Yakında değiştireceksen Sorun olmaz. Ama yine de genel bir bakım yap ve soğutucuyu tam oturtabildiğinden emin ol. Bende 5500 kullandım hiç bu kadar ısındığını hatırlamıyorum. MX4 ile kullanmıştım. Senin termal macunun kaliteli mi bilgim yok maalesef.
 
Yakında değiştireceksen sorun olmaz. Ama yine de genel bir bakım yap ve soğutucuyu tam oturtabildiğinden emin ol. Bende 5500 kullandım hiç bu kadar ısındığını hatırlamıyorum. MX4 ile kullanmıştım. Senin termal macunun kaliteli mi bilgim yok maalesef.

Şu an üstünde olan termal pek kaliteli değil, dediğim gibi ZM-STC10 termalini süreceğim eğer yine çok düşüş olmazsa bilemiyorum sanırsam kule tipi soğutucu alıp kullanacağım.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı