Çözüldü R5 5600 - 3060 sistemle Minecraft'ta 70-80 FPS almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yukapian

Kilopat
Makaleler
3
Minecraft Survival dünyamda 70-80 FPS alıyorum. Yaptığım yapılar çok büyük ve entity sayısı çok. Ama yine de olması gerekenden daha az FPS alıyorum. Sizden ricam oyun içi ayar olur, entity sayısını düşürmek için taktik olur bir çözüm bekliyorum. Versiyon 1.21.1

Çözüm
Normalde vanilla Minecraft da kendi ayarladığı RAM yeterlidir ama dünya üzerinde çok değişiklik ekleme yapıldıysa sıkıntı olabilir.

Kullandığınız sürümün üstüne gelip.

Daha sonra buradaki 2G yani 2 GB RAM ile çalışıyor demek bu değeri PC nizde 16 GB varsa rahatça 5-6 eğer ki PC niz 8 GB ise 3-4 GB verebilirsin.
Normalde vanilla Minecraft da kendi ayarladığı RAM yeterlidir ama dünya üzerinde çok değişiklik ekleme yapıldıysa sıkıntı olabilir.

Kullandığınız sürümün üstüne gelip.

Daha sonra buradaki 2G yani 2 GB RAM ile çalışıyor demek bu değeri PC nizde 16 GB varsa rahatça 5-6 eğer ki PC niz 8 GB ise 3-4 GB verebilirsin.

Çözüm

OptiFine ve sodium kullanabilirsin. Özellikle sodiumun bayağı katkısı oluyor.

2 GB veriliymiş onu 6 yaptım. Ve evet bayağı bayağı ekleme yaptım.

OptiFine ve sodium kullanabilirsin. Özellikle sodiumun bayağı katkısı oluyor.

OptiFine kullanıyorum.

@Judele 120 FPS'in altına düşmemeye başladı teşekkür ederim. Artık dünyayı kat ve kat büyütebilirim =D

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…