R5 5600 4.40GHz OC voltajı kaç olmalı?

HainCrixus

Decapat
Daha fazla  
4.40GHz için stabil voltaj değeri kaç olmalı sizce?

4.4GHz icin elle OC'ye gerek yok, PBO ile gerekli durumlarda daha ustune cikabiliyor zaten.

Böyle bir stabil voltaj değeri yoktur. Her işlemcide bu değer değişir. Statik OC yapıyorsanız deneme yanılma yoluyla bulmanız gerekir. Her seferinde Cinebench R23 gibi bir benchmark programı kullanarak çoklu çekirdek testi yapmalı ve en düşük voltaj ve en yüksek puan değerini bulana kadar denemeye devam etmelisiniz.

Düşüre düşüre en düşük stabil degeri bul, performans artmasa bile sıcaklık azalır ki bu bile yeterli.

1.2v de Max 67 68 gördüm yük altındayken. İyi bir değer mi bilmiyorum. Biraz daha kurcalayayım.

Hocam ben 1.25 voltla 4.85 GHz yakalamistim, islemci silikon kalitesi fark eder tabii ki ama daha iyi deger yakalayabilirsiniz.

Hocam ben 1.25 voltla 4.85 GHz yakalamistim, islemci silikon kalitesi fark eder tabii ki ama daha iyi deger yakalayabilirsiniz.

1.205v ile 4.70 yakaladım. Ve FPS çok fark etti. 4.20 ile 4.40 da pek fark etmedi. Ancak 4.70 de bu kadar beklemiyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…