R5 5600 4070 sistem 1080P'de darboğaz yapar mı?

VulKun1

Hectopat
Daha fazla  
GPU = 4070.
CPU = 5 5600.
RAM = 16 GB.
Monitor = 1080p.

Sistemi yeni topladım ve Cyber, RDR gibi oyunlarda deneme yaptım. Güzel çalışmalarına karşın FPS droplar meydana geliyor küçükte olsa ve hissediyorum. Lakin FPS'i 60'a kilitlediğim de bu droplar ortadan kalkıyor. Monitör darboğazı mı yaşıyorum sizce? Pek bilgili değilim teknik taraflar da.

4070, 1080p için fazla güçlü bir kart. 1080p'de bir miktar drop olması normal.

Hocam peki bunu nasıl engelleyebiliriz.
Darboğazı önlemek için yükü ekran kartına bindirmelisiniz. Grafikleri yükseltmek bir miktar azaltır. O kart ile Ultra ayarlara çıkabilirsiniz. Darboğaz devam ediyorsa AMD tarafındaki adını biliyorum sadece, Sanal Süper Çözünürlük gibi özellikler açabilir ve 2k render alabilirsiniz.

Darboğazı önlemek için yükü ekran kartına bindirmelisiniz. Grafikleri yükseltmek bir miktar azaltır. O kart ile Ultra ayarlara çıkabilirsiniz. Darboğaz devam ediyorsa AMD tarafındaki adını biliyorum sadece, Sanal Süper Çözünürlük gibi özellikler açabilir ve 2K render alabilirsiniz.

Her oyunda var mıdır o sanal 2K 4070 + Ryzen 5 5600 almayı düşünüyorum ama 4070 alırsam monitör 1080p almak zorunda kalıyorum 1080p alınca darboğaz mevzusu var

Her oyunda var mıdır o sanal 2K 4070 + Ryzen 5 5600 almayı düşünüyorum ama 4070 alırsam monitör 1080p almak zorunda kalıyorum 1080p alınca darboğaz mevzusu var
Sanal Süper Çözünürlük ekran kartı ayarlarınızdan açabileceğiniz bir özellik. Açtıktan sonra çözünürlük seçme kısmında 4k'ya kadar olan tüm çözünürlükler açılıyor. Dynamic Super Resolution adı altında Nvidia tarafında da sunulmuş bu özellik. Burada anlatılıyor.

Sanal süper çözünürlük ekran kartı ayarlarınızdan açabileceğiniz bir özellik. Açtıktan sonra çözünürlük seçme kısmında 4K'ya kadar olan tüm çözünürlükler açılıyor. Dynamic Super Resolution adı altında NVIDIA tarafında da sunulmuş bu özellik. Burada anlatılıyor.

Yani 4070 5 5600 1080P'de uzun süreler gider mi pişman bırakır mı yoksa R5 7500F +4060 Ti 16 GB sistemmi tercih etmeliyim.

Yani 4070 5 5600 1080P'de uzun süreler gider mi pişman bırakır mı yoksa R5 7500F +4060 Ti 16 GB sistemmi tercih etmeliyim.
İşlemcinizi ilerde yükseltebilmeniz bir artıdır. Ekran kartları günümüzde zaten çok gelişti. DLSS gibi yardımcı özelliklerle akıcı bir oyun deneyimi elde edebiliyorsunuz. 4060 Ti 16 GB bir süre idare eder. 4070 ile arasında performans farkı dağlar kadar değil. İşlemcinizi upgrade edebilmeniz ve günümüz oyunlarını rahatça oynatacak bir karta sahip 2. sistem öneriniz daha mantıklı.

İşlemcinizi ileride yükseltebilmeniz bir artıdır. Ekran kartları günümüzde zaten çok gelişti. DLSS gibi yardımcı özelliklerle akıcı bir oyun deneyimi elde edebiliyorsunuz. 4060 Ti 16 GB bir süre idare eder. 4070 ile arasında performans farkı dağlar kadar değil. İşlemcinizi upgrade edebilmeniz ve günümüz oyunlarını rahatça oynatacak bir karta sahip 2. sistem öneriniz daha mantıklı.

Bu sisteme herhangi bir upgrade yapamam aldığım gibi kullanır SSD RAM falan eklerim onun dışında yükseltmem mümkün değil ondna uzun yıllar gitmesi lazım ben R5 7500F 4060 Ti dolu paketi R5 5600 ortalama 4070 sisteme tercih ederim sizin fikrinizde öyle sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı