R5 5600 6600 XT sistem stres testinden sonra bilgisayar açılmıyor

ardx812

Decapat
Daha fazla  
RAM
[8x2 GB] DDR4-3597 / PC4-28700 DDR4 SDRAM UDIMM, 1R
Ekran kartı
ASUS ROG STRIX RX 6600 XT GAMING OC (ROG-STRIX-RX6
Anakart
ASUS PRIME B450M-K II
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Merhaba, bilgisayarımda son sıralar takılmalar oluyordu, test etmek için stres testi yapayım dedim. OCCT kurdum CPU testi yaptım bir sıkıntı yoktu. Sonra Memory'e tıkladım onu yaparken bilgisayar takıldı, ekran gitti. Bilgisayar bir 3 kere tekrar açmaya çalıştı kendini 3. de açtı fakat ekrana görüntü gelmedi bu sefer. Fanlar vs çalışıyor fakat monitör ekranına görüntü gelmiyor. USB'den de güç akışı var USB fan çalışıyor fakat klavye mouse ışıkları yanık durumda değil.

Merhaba, bilgisayarımda son sıralar takılmalar oluyordu, test etmek için stres testi yapayım dedim. OCCT kurdum CPU testi yaptım bir sıkıntı yoktu. Sonra Memory'e tıkladım onu yaparken bilgisayar takıldı, ekran gitti. Bilgisayar bir 3 kere tekrar açmaya çalıştı kendini 3. de açtı fakat ekrana görüntü gelmedi bu sefer. Fanlar vs çalışıyor fakat monitör ekranına görüntü gelmiyor. USB'den de güç akışı var USB fan çalışıyor fakat klavye mouse ışıkları yanık durumda değil.
SSD'in veya hard diskin sizlere ömür

selamlar dun bendede ayni durum oldu psu yanmis gitdim baska psu aldim yine stress test yapdim o psunuda yakdim 3 cu psunu aldim stress test yapdim sorunsuz calisiyor

SSD'in veya hard diskin sizlere ömür
Nasıl yani?
Ayrıca burada turuncu bir ışık var motherboard ışığı diyeceğim de o farklı biryerde yanıyordu sanırsam? IMG_20230901_154707_378.jpg

selamlar dun bendede ayni durum oldu psu yanmis gitdim baska psu aldim yine stress test yapdim o psunuda yakdim 3 cu psunu aldim stress test yapdim sorunsuz calisiyor
Psu'nun yandığını nasıl anlayabilirim?

PC açılıyor fakat monitöre sinyal gelmiyor.

Merhaba. Genelde bilgisayarın açılıp monitöre sinyal gelmemesi durumu birkaç sebepten oluşuyor. Ama stres testinden sonra bu durum olduysa yeni bir işlemci ile denemeni tavsiye edebilirim. Genelde monitöre sinyal gelmemesi gibi bu tür durumlarda RAM ve işlemci ilk sırada oluyor. Ekstra bir durum yoksa işlemcini gözden geçirmeni tavsiye ediyorum. Ek olaraksa PSU gözden geçirilebilir.

Merhaba. Genelde bilgisayarın açılıp monitöre sinyal gelmemesi durumu birkaç sebepten oluşuyor. Ama stres testinden sonra bu durum olduysa yeni bir işlemci ile denemeni tavsiye edebilirim. Genelde monitöre sinyal gelmemesi gibi bu tür durumlarda RAM ve işlemci ilk sırada oluyor. Ekstra bir durum yoksa işlemcini gözden geçirmeni tavsiye ediyorum. Ek olaraksa PSU gözden geçirilebilir.
Deneyecek bir işlemcim yok, herhangi birşey yok. Babama söyleyerek hata ettim yardım etmek yerine üstüme yürüdü. Test edebileceğim hiçbirşey yok. Ayrıca PSU ile alakalı olabilme ihtimali var mı? Tüm ışıklar fanlar çalışıyor.

Evet tamda belirtileri boyledir psu nu degistirin
Keşke o kadar kolay olsa.

Bunu dediğim için şuan ailem demediğini bırakmadı.

Deneyecek bir işlemcim yok, herhangi bir şey yok. Babama söyleyerek hata ettim yardım etmek yerine üstüme yürüdü. Test edebileceğim hiçbir şey yok. Ayrıca PSU ile alakalı olabilme ihtimali var mı? Tüm ışıklar fanlar çalışıyor.

Keşke o kadar kolay olsa.

Bunu dediğim için şu an ailem demediğini bırakmadı.

Hocam eğer müsait bir vaktiniz olursa bilgisayarcıya ya da internet cafeye giderek farklı PSU, işlemci ile deneyebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı