R5 5600 70 dereceyi gördükten sonra sistem kapanıyor

qokhandd

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,
Yeni ekran kartı ve anakart satın aldım. CPU 70 santigrat dereceyi görünce sistem kapanıyor. Sıkıntının GPU ve PSU'dan kaynaklandığını düşünmüyorum. GPU takılı değilken de denedim sonuç aynı. PSU desek aynı işlemciyi zaten eski anakartım ve ekran kartımla kullanıyordum. Sizce sorun ne olabilir? Termal macunu değiştireceğim ama dediğim gibi düne kadar aşırı yükte de sıkıntısız çalışan bir sistemde sorunun termal macun olduğunu düşünmüyorum. Bilginize ve ilginize muhtacım. Şimdiden teşekkürler.

ASUS ASUS RTX 4060 Dual OC DUAL-RTX4060-O8G 128 Bit GDDR6 8 GB
Prime B450M-A II AMD
AMD Ryzen 5 5600
Zalman 600W

Merhaba,
Yeni ekran kartı ve anakart satın aldım. CPU 70 santigrat dereceyi görünce sistem kapanıyor. Sıkıntının GPU ve PSU'dan kaynaklandığını düşünmüyorum. GPU takılı değilken de denedim sonuç aynı. PSU desek aynı işlemciyi zaten eski anakartım ve ekran kartımla kullanıyordum. Sizce sorun ne olabilir? Termal macunu değiştireceğim ama dediğim gibi düne kadar aşırı yükte de sıkıntısız çalışan bir sistemde sorunun termal macun olduğunu düşünmüyorum. Bilginize ve ilginize muhtacım. Şimdiden teşekkürler.

ASUS ASUS RTX 4060 Dual OC DUAL-RTX4060-O8G 128 Bit GDDR6 8 GB
Prime B450M-A II AMD
AMD Ryzen 5 5600
Zalman 600W

GPU takılı değilken nasıl denediniz? İşlemcide iGPU yok.

Yeni nesil 2010+ sonrası işlemciler ısınınca frekans kısar 4ghz yerine 2ghz çalışır işlemcisine göre hala soğumuyorsa 105 -110 derecede kendin kapatır . ram , anakart , psu işlemci sırasıile kontrol edin.

GPU takılı değilken nasıl denediniz? İşlemcide iGPU yok.
Ekran kartı takılıyken güç kablosunu çıkarttım. Sistemi çalıştırdım biraz bekledim yine kapandı. GPU'dan olmadığı sonucuna vardım ama yanılıyor olabilirim şuan farkettim. GPU yeni olduğu için ondan kaynaklı olmadığına dair kendimi avutmak istiyorum sanırım 😇. İadesiyle garantisiyle uğraşması gerçekten çok can sıkıyor.

OCCT ile Power testi yapın, sıcalıklara bakın, kapanırsa sistemi açtığınızda size ekran görüntüsü verecek onu paylaşın.

Bilgisayar hiç açılmıyor nasıl OCCT yazılımını kullanabilirim? O bilgiyi eklemeyi unutmuşum, Windows'u görmüyorum. Çok hızlı bir şekilde 70 dereceyi görüyor sanırım işlemci.

Burada bir problem olmalı. Bahsettiğin olayın gerçekleşmesinin birkaç sebebi olabilir. Deneme yanılma yoluyla gidebilirsin. Ya işlemci montajında veya soğutmasında bir problem yaptın bu da işlemcinin sıcaklığının arttıktan sonra soğutamadığı için kapanmasına sebep oluyor kaldı ki böyle olsa bile sen birkaç dakika da olsa masaüstünü ya da BIOS ekranını görebilmelisin, ama bunları göremiyorsan ve sistem hiç görüntü dahil gelmiyorsa sorun sadece işlemci de olmayabilir veyahut sistemin geri kalan parçalarında da sorun olabilir. Ayrıca yeni anakart aldığını söylemişsin hiç BIOS güncellemesi yaptın mı? Bu yüzden bize daha çok bilgi vermelisin sorunu anlayabilmemiz için. Masaüstünü görebiliyor musun yoksa daha Windows açılmadan sistem kapanıyor mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı