R5 5600 80 derecelerde geziyor

Stok fan ile normal hocam. Yakın zamanda böyle bir soğutucu almanız sorununuzu çözecektir.

Sıcaklığı düşürmek için CPB Kapayabilirsiniz BIOS üzerinden. GHz'yi sabitleyecektir, performans düşüşü olacaktır ama az ısınacaktır.

AMD işlemcileri agresif çalışır. Yükte + stok fan ile 80 derece ise gayet normal. Güzel bir kule tipi soğutucu alıp takabilirsin veya BIOS'tan CPB'yi kapat. Ufak bir performans kaybıyla sıcaklık sorunun düzelir fakat işlemci temel saat frekansında çalışacaktır.

Termal macun sürdünüz değil mi? Sürdüyseniz kalitesiz olabilir belki. Soğutma da önemli. Stok soğutucular fazla iyi performans vermiyor.

O işlemciye kule tipi çift fan yakışır.

AMDnin işlemcilerinin güçlü olmasının getirdiği sorunlardan biri maalesef. Kule tipi soğutucu almanızı şiddetle öneririm.

AMDnin işlemcilerinin güçlü olmasının getirdiği sorunlardan biri maalesef. Kule tipi soğutucu almanızı şiddetle öneririm.
80-83 arasında gezmesi bir sorun değil. Thermal throttle olmadıkça ısınması sorun olmaz. Stok veya kule tipi fan kullanıyorsanız kasanın hava sirkülasyonu iyi olmak zorunda yoksa zamanla daha çok ısınır ve kendisini soğutmak için frekans düşürmeye başlar.

Ben hep AMD işlemci kullandım FX 4000 serisinden itibaren başladı AMD maceram ve kule soğutucu ile tanıştığım da birdaha stok fan kullanmadım çok güçlü ama bir o kadar sabit değilde agresif işlemciler oldukları için serin çalışmaları sistemin yararına oluyor her zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…