R5 5600 çok ısınır mı?

4 bakır kule tipi soğutucu ile 75 derece falan görüyorum, 4.45 GHz'de çalışıyor ve MX4 sürülü sen düşün.

AK400 ve kendi içinden termal macunuyla en ağır zorlamalarda 4.8 GHz'de Max 70 görüyorum silikon kalitesinden olsa gerek.

Merhaba, yeni bir sistem topladım RX 6600 ile Ryzen 5 5600 mevcut. İşlemci çok ısınır mı ek soğutucuya ihtiyaç duyar mıyım?

Ben 6 ay stok fanla kullandım OC yapmadan rahat götürürde yine alırsan güzel olur OC yaparsan bile ısınmaz işlemcin.

Çok okudum sistemide satın aldım idare ederse 3-4 ay içerisinde alırım ama arkadaşlar kapandı dedi korktum.

Bu işlemciler üretim bandından aynı kalitede çıkmıyorlar demek ki arkadaşlarının işlemcini en kötü silikon kalitesine sahipmiş kapanıyormuş.

Stok soğutucu ile kullanıyorum. Yük altında 80 derece civarlarını gördüğüm oluyor. Bu sıcaklıklarda stok soğutucunun fanı da 2500 RPM civarlarında çalışıyor ve ses rahatsız ediyor. Mümkünse kule tipi soğutucu tercih edin ama stok soğutucu ile bir süre idare edilir diye düşünüyorum. Ben yaklaşık 4 aydır stok soğutucu ile kullanıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı