R5 5600 CPU için hava soğutucu tavsiyesi

Muratbekcii

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Yeni bir 5600 işlemci aldım. Anakartım ASRock B450M HDV. RAM'lar işlemciye yakın olduğu için nasıl bir soğutucu almalıyım bilemedim. Aynı anakarttan kullanan arkadaşlar varsa yardım istiyorum.
https://amzn.eu/d/4QlXedl bu modeli alsam stok soğutucu yerine uyar mı?

Selamlar. Yeni bir 5600 işlemci aldım. Anakartım ASRock B450M HDV. RAM'lar işlemciye yakın olduğu için nasıl bir soğutucu almalıyım bilemedim. Aynı anakarttan kullanan arkadaşlar varsa yardım istiyorum.
https://amzn.eu/d/4QlXedl bu modeli alsam stok soğutucu yerine uyar mı?
5600 kullanıcısıyım, stok gayet yeterli.

Uyar, bütçe bu kadarsa tercih edilebilir.

Hocam bütçe olarak çıkabilirim sorun yok. Benim için önemli olan stok soğutucunun yerine uygun olması ve kolay montaj yapabilmek.

5600 kullanıcısıyım, stok gayet yeterli.

Tüm stok soğutucular aynı mıdır AMD de? Eski işlemcim 3500X çünkü hocam.

Uyar ve yeterlidir.

Montajı kolay mıdır peki bilginiz var mı?

Hocam bütçe olarak çıkabilirim sorun yok. Benim için önemli olan stok soğutucunun yerine uygun olması ve kolay montaj yapabilmek.

Tüm stok soğutucular aynı mıdır AMD de? Eski işlemcim 3500X çünkü hocam.

Montajı kolay mıdır peki bilginiz var mı?
r5 3500x'ten bahsediyorsak stok fanının r5 5600e uyması gerekir fakat bence aynı güçte değillerdir, işlemciyi tray/mpk aldıysanız ekstra soğutma alabilirsiniz.

R5 3500X'ten bahsediyorsak stok fanının R5 5600e uyması gerekir fakat bence aynı güçte değillerdir, işlemciyi tray/mpk aldıysanız ekstra soğutma alabilirsiniz.

Evet tray işlemci. Bu yüzden eski 3500X işlemcideki stok soğutucunun pek yeterli olacağını düşünmüyorum. Sanırım kule tipi bir soğutucu işimi görür.

Thermalright Burst Assassin 120 TL-C12C 120mm 6 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

Yukarıda arkadaşın önerdiği model de iyi, bu bir tık daha iyi. Bu iki modeli gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz belirttiğiniz işlemci için. Çok detaylı videoları da var. Örneğin bunun gibi.

Tam olarak bu videoyu izliyordum. Montajı çok ta zor değilmiş. Teşekkürler hocam işimi görür sanırım bu soğutucu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı