R5 5600 Dying Light oynanırken 70 derece olması normal mi?

RAM
3733 MHz CL 18
Ekran kartı
RX 6700 XT
Anakart
MSI B450 TOMAHAWK
İşlemci
R5 5600
Merhaba, soğutucu olarak ID-Cooling SE-224XT kullanıyorum, işlemciyi +200 MHz PBO ve Curve Optimizer ile OC yapmıştım. Diğer ayarlar olarak BIOS'tan CPU loadline calibratorü açmıştım sanırım, Dying Light'ta öyle yoğun bir kullanım olmamasına rağmen işlemci 70 dereceleri geçiyor daha önceden yüzde 50-60 hatta 70'li kullanımlarda 60-62 dereceyi hiç geçmiyordu o yüzden 70 civarına çıkması normal değil gibi geldi. Bu loadline calibrator derecesini arttırmıştım sanırım ondan olabilir mi? Bir de ne yapmak neyi düzeltmek lazım?
Daha öncesinde olmayıp şu an yaptığım bir şeyi daha ekleyeyim RAM'leri 3733MHz'ye OC yapmıştım.

Kasa hava almıyor mu? 70 derecelerde çalışmaması lazım o soğutucu ile.

Kasa mesh mi

Normal. Elle o.c deneyin 15-30 dereceye kadar fark eder. FPS çok oynamaz denemeniz lazım.

Dosya Ekleri

• unknown_2023.03.30-15.41.png
    588,1 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Oyundayken ekran kartının sıcaklığı kasanın içini ısıtıyor çünkü

Buradan yaptığın test sadece işlemciyi ısıtıyor.

Oyundayken ekran kartının sıcaklığı kasanın içini ısıtıyor çünkü

Buradan yaptığın test sadece işlemciyi ısıtıyor.

Anladım hocam ekran kartı 60'ı geçmiyor zaten. Peki işlemci bu PBO ayarları ile bu derece normaldir değil mi? Yoksa CPU loadline calibratörü biraz daha düşürmeli miyim? Daha öncesinde işlemci 65 civarını geçmiyordu ne oldu da 10 derece arttı sıcaklıklar acaba.

Son düzenleme:
İşlemcin isterse 85 derecede çalışsın hiçbir zararı yok.

Hiçbir ayarı değişmediğin halde böyleyse hiçbir fikrim yok maalesef ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…