R5 5600 - GTX 1650 sisteme ekran kartı önerisi

İbrain

Hectopat
Yer
Ankara/Gölbaşı
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: ASUS TUF Gaming Nvidia GeForce GTX 1650 4GB
CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Stok Soğutucu
Anakart: MSI A320M PRO-VH
RAM: Kingston Fury Beast 16 GB DDR4 2666 MHz
SSD: SAMSUNG 970 EVO Plus 1TB NVMe M.2
Kasa: MSI Mag Forge 320R Airflow
PSU: NZXT C750 750W 80+ Bronze Yarı Modüler
Monitör: Samsung Odyseey G3 27'' 165 Hz FHD
Klavye: MSI Vigor GK30
Mouse: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed
Kulaklık: JBL Tune 500BT
Ses ve Görüntü: Logitech C310 HD
Meslek
Öğrenci
Şu anda aktif olarak GTX1650 kullanıyorum ve artık yeterli olmadığını düşünüyorum. 12 ila 16k arası bir bütçe ile (bütçe ne kadar artarsa o kadar uzun sürecek almam) 3-4 yıl götürecek bir ekran kartına geçmek istiyorum. İşlemcim R5 5600 PSU da 750W büyük bir sınırlamamam yok yani.

NVIDIA ekran kartlarında yapay zeka AMD'ye göre daha başarılı diye biliyorum ama ne kadar kullanacağım bilmiyorum, eğer yapay zekaya ihtiyaç duymadan da sorun yaşamayacaksam AMD iyi olabilir, güç bakımından daha F/P görünüyor. Ama yapay zekanın çok avantajı olacaksa NVIDIA tercihim olur.

3070 Ti üstü kartlar 1080P'de zorlayacak işlemciyi ona göre al eğer darboğazı dert eden birisiysen.
NVIDIA olursa 4060 TI alırım diye düşünmüştüm. Zorlar mı o da? 1080P kullanıyorum.

Şu anda aktif olarak GTX1650 kullanıyorum ve artık yeterli olmadığını düşünüyorum. 12 ila 16k arası bir bütçe ile (bütçe ne kadar artarsa o kadar uzun sürecek almam) 3-4 yıl götürecek bir ekran kartına geçmek istiyorum. İşlemcim R5 5600 PSU da 750W büyük bir sınırlamamam yok yani.

NVIDIA ekran kartlarında yapay zeka AMD'ye göre daha başarılı diye biliyorum ama ne kadar kullanacağım bilmiyorum, eğer yapay zekaya ihtiyaç duymadan da sorun yaşamayacaksam AMD iyi olabilir, güç bakımından daha F/P görünüyor. Ama yapay zekanın çok avantajı olacaksa NVIDIA tercihim olur.

4060 var bence 6700XT alın oyun oynuyorsanız nwida kartları yazılım render yapıyorsanız 1 seçenek FSR konusunda nwidaya yetişti sayılır fark cok az ben RT kullanırım diyorsanız siz bilirsiniz 1080p için o işlemciye 6700XT 4060 sınır kartlardır üstü Cort'lar. Bence 6700XT alın hem v-RAM avantajlı. 4060 Ti 16 GB'ya da 12 GB onu alın derim.

4060 var bence 6700XT alın oyun oynuyorsanız nwida kartları yazılım render yapıyorsanız 1 seçenek FSR konusunda nwidaya yetişti sayılır fark cok az ben RT kullanırım diyorsanız siz bilirsiniz 1080p için o işlemciye 6700XT 4060 sınır kartlardır üstü Cort'lar. Bence 6700XT alın hem v-RAM avantajlı.

6700XT fiyat bakımından da biraz daha avantajlı görünüyor. Bir de darboğaz olunca ne oluyor biraz açıklayabilir misiniz? Oyun oynuyorum render yok şimdilik

6700XT fiyat bakımından da biraz daha avantajlı görünüyor. Bir de darboğaz olunca ne oluyor biraz açıklayabilir misiniz? Oyun oynuyorum render yok şimdilik.

Yok hocam darboğaz olmaz.

6700XT fiyat bakımından da biraz daha avantajlı görünüyor. Bir de darboğaz olunca ne oluyor biraz açıklayabilir misiniz? Oyun oynuyorum render yok şimdilik.

Eğer kartı 2K kullanırım ya da biraz darboğaz beni rahatsız etmez diyorsanız 6750XT 12K başlıyor. Hafif darboğaz dediğimde Online oyunlarda düşük FPS falan.

Darboğaz işlemci ekran kartına yetişemiyor besliyemiyor ve oyunlarda düşük FPS fazla CPU kullanımı drop gibi sorunlar ortaya çıkıyor benim sistemimde darboğaz var FiveM ve Rust oyunlarında drop ve düşük FPS sorunu yaşıyorum.

Yok hocam darboğaz olmaz.

Eğer kartı 2K kullanırım ya da biraz darboğaz beni rahatsız etmez diyorsanız 6750XT 12K başlıyor. Hafif darboğaz dediğimde Online oyunlarda düşük FPS falan.

Darboğaz işlemci ekran kartına yetişemiyor besliyemiyor ve oyunlarda düşük FPS fazla CPU kullanımı drop gibi sorunlar ortaya çıkıyor benim sistemimde darboğaz var FiveM ve Rust oyunlarında drop ve düşük FPS sorunu yaşıyorum.

Can sıkıcıymış böyle bir şey yaşamak istemem, 2K opsiyonum yok maalesef. 6700XT ve 4060 darboğaz olmaz diyorsanız onları karşılaştırayım. Zaten amacım güncel oyunlarda yeterli FPS alabilmek 1650 son oyunlarda sıkıntı yaşatabiliyor artık. 4060 TI'da darboğaz oluyor sanırım?

Can sıkıcıymış böyle bir şey yaşamak istemem, 2K opsiyonum yok maalesef. 6700XT ve 4060 darboğaz olmaz diyorsanız onları karşılaştırayım. Zaten amacım güncel oyunlarda yeterli FPS alabilmek 1650 son oyunlarda sıkıntı yaşatabiliyor artık. 4060 Ti'da darboğaz oluyor sanırım?

6700XT ve 4060 darboğaz olmaz GTA6 da yüksek ayarlardada açacak kartlar ama 4060 ömrü 8 GB daha az olur diğer karta göre 4060 zaten 3060 kopyası gibi 10FPS fark var bir de güncel teknolojileri destekliyor. 3000 serisinden 4000 serisine geçilince 3000 teknoloji güncellemeleri bittiydi 4000 5000 geçerkende aynısı olabilir teknoloji önemliyse sizin için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı