BenimAdimName
Centipat
Daha fazla
Arctic modeli radyatör kalınlığı ve fiyatı olarak daha avantajlı. Ancak kasanızın da bu kalınlığı desteklemesi önemli.
- ARCTIC Liquid Freezer III Pro 240
Kasam o kadarda büyük değil ASUS RX 6600 kullanıyorum ve o bile 2 fanlı olmasına rağmen ve ortalama boyutta olmasına rağmen kasanın çoğu yerini kaplıyor diyebiliriz. Yani kasama 3 Fanlı ekran kartları vesaire sığmıyor.Arctic modeli radyatör kalınlığı ve fiyatı olarak daha avantajlı. Ancak kasanızın da bu kalınlığı desteklemesi önemli.
Merhabalar.
Kullandığım işlemci Ryzen 5 5600 6 Çekirdek ve rekabetçi oyunlarda feci ısınıyor. 96-98 derecelere çıkıyor. Boşta ise 70-80 derece çalışıyor. Bu yüzden bir sıvı soğutucuya ihtiyacım var ve bütçem 4000TL ile 5000TL arası. Düşündüğüm soğutucular şunlar:
Bu üçünden biri alınır mı? Alınmazsa ne önerirsiniz? Yardımcı olursanız sevinirim. Feci kaliteli bir şey olması lazım, bilgisayarım zar zor soğuyor çünkü vantilatör tutuyorum o derece.
- ARCTIC Liquid Freezer III Pro 240
- ASUS TUF Gaming LC II 240 ARGB
- MSI MAG CoreLiquid 240R V2
Ayrıca sistemim: RX 6600, R5 5600, 16GB RAM ve 1.5TB SSD
Fazla derken? İşlemcim kaldırmaz mı yani? Anlamadım.Kasanızı değiştirip, kule tipi almak daha mantıklı bence. Sıvı soğutucu bu işlemci için çok fazla.
Fazla derken? İşlemcim kaldırmaz mı yani? Anlamadım.
Merhaba.
Kullandığım işlemci Ryzen 5 5600 6 çekirdek ve rekabetçi oyunlarda feci ısınıyor. 96-98 derecelere çıkıyor. Boşta ise 70-80 derece çalışıyor. Bu yüzden bir sıvı soğutucuya ihtiyacım var ve bütçem 4000TL ile 5000TL arası. Düşündüğüm soğutucular şunlar:
Bu üçünden biri alınır mı? Alınmazsa ne önerirsiniz? Yardımcı olursanız sevinirim. Feci kaliteli bir şey olması lazım, bilgisayarım zar zor soğuyor çünkü vantilatör tutuyorum o derece.
- Arctic Liquid Freezer III Pro 240.
- ASUS TUF Gaming LC II 240 ARGB.
- MSI MAG CoreLiquid 240R V2.
Ayrıca sistemim: RX 6600, R5 5600, 16 GB RAM ve 1.5TB SSD.
Hocam akvaryum kasa mı alsam? Bol bol fan var çünkü baya soğutur. Benim şuanki kasamda 4 tane fan mevcut. 3'ü önde 1'i arkada.Gereksiz hocam. Hava akışı iyi bir kasa + ortalama bir kule tipi soğutucu işinizi hayliyle görür. Termal macun zamanınız da gelmiş olabilir. Bu yüzden deli gibi ısınıyordur.
Hocam bilgisayarımı toplayan abi termal macunun kaliteli olduğunu ve 5 yıl götürceğini söyledi ama daha bilgisayarı toplayalı 1 yıl 11 ay oldu. 2 Yıl bile olmadı yani.Hocam termal macununuz kurumaya yaklaştıysa gayet normal bir durum yoksa 5600 bu denli ısınacak bir işlemci değil bu işlemciye kaliteli bir kule tipi çok rahatlıkla yeter. Kasanızın modelini atarsanız size uygun soğutucuyu önerebiliriz.
Hocam akvaryum kasa mı alsam? Bol bol fan var çünkü baya soğutur. Benim şuanki kasamda 4 tane fan mevcut. 3'ü önde 1'i arkada.