Silikon kalitesine göre değişiyor. Sistemin için stabil değeri kendin deneyip bulman lazım.
İlk önce Ryzen Master'a gir ve en performanslı iki çekirdeğine bak. Yıldızla gösterilir. En iyisi sarı, ikinci iyi ise gri yıldız olması lazım. Sonra BIOS gir ve PBO ve CPB aç. PBO limit disabled, PBO offseti pozitif 200'e çek ve negatif Core optimizer per Core aç. Önce favori iki çekirdek hariç hepsine -30 ver. Sonra test yap ve sorun yoksa favori iki çekirdeği yavaş yavaş 5'er 5'er arttır. Benim çipimde tüm çekirdekler -30'da çalışabiliyor.
İlk önce Ryzen Master'a gir ve en performanslı iki çekirdeğine bak. Yıldızla gösterilir. En iyisi sarı, ikinci iyi ise gri yıldız olması lazım. Sonra BIOS gir ve PBO ve CPB aç. PBO limit disabled, PBO offseti pozitif 200'e çek ve negatif Core optimizer per Core aç. Önce favori iki çekirdek hariç hepsine -30 ver. Sonra test yap ve sorun yoksa favori iki çekirdeği yavaş yavaş 5'er 5'er arttır. Benim çipimde tüm çekirdekler -30'da çalışabiliyor.
Hayır arttırmak derken ne kadar - verebiliyorsanız o kadar iyidir yani 20 yerine en hızlı çekirdeğe -30 vermek gibi stabil olursa da tadından yenmez. Stabil olmuyorsa 2. hızlı çekirdeğe 25 ya da 30 verip en hızlısına 20 verinHocam ben en güçlü iki çekirdeğime -20 verdim kalanlara -30 verdim 200 GHz arttırdım işlemciyi stabil çalışıyor Ryzen 5 5600 işlemcim var. Arttırmaktan kastınızı anlamadım. -20'yi -15 mi yapmalıyız?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.