R5 5600 için fan önerisi

Ralvex

Decapat
Merhaba arkadaşlar,
Kasamı(link!) alalı uzun zaman oldu, aldığım zaman üst kısımdaki 2 fan eksikti en ucuz fanlardan 2 tane alıp taktım. Şu an ise öndeki 2 fanın birisi güçsüz çalışıyor birisi neredeyse hiç çalışmıyor, üstteki 2 fan zaten çok ucuz dandik fanlar. Hem kasamdaki fanları değiştirmek istiyorum hem de R5 5600 işlemci için stok soğutucunun yerine kule tipi soğutucu almak istiyorum. Bütçem kısıtlı olduğu için kasa fanlarını kaliteli alıp işlemci soğutucusundan mı kısmalıyım yoksa işlemci soğutucusunu iyi alıp kasanın fanlarından mı kısmalıyım.
F/P olarak işlemci soğutucusu ve kasa için fan önerisi yapabilirsiniz.
Ekran kartım Sapphire Nitro+ RX 6700XT.

Son düzenleme:
İşlemci soğutucusu her şeyden önce gelir. Bütçeniz nedir? (Kasanız için bağlantı bırakmışsınız. Sonrasında fark edebildim.)
Hocam herhangi bir bütçe belirlemedim çünkü soğutucular hakkında bilgim çok fazla değil kalitesiz bir şey almadan minimum bütçeyle ne önerirseniz onları değerlendireceğim.

Hocam herhangi bir bütçe belirlemedim çünkü soğutucular hakkında bilgim çok fazla değil kalitesiz bir şey almadan minimum bütçeyle ne önerirseniz onları değerlendireceğim.
Aşağıdaki ürün F/P seviyesinde iyi bir konumda. Değerlendirilir.

SE-214 XT işlemci soğutucu almanız daha iyi olur.
Tavsiye için teşekkürler fakat bütçemi biraz aşıyor en azından 40tl kargo ücreti olmasa düşünebilirdim.

Hocam kasanın fanları temizlenmeyen cinsten temizlemeyi denemiştim fakat olmadı. 6 7 senedir kendi üzerindeki psu'yu kullanıyorum fakat yakında onu da değiştirmem gerekecek sanırım. Siz neden kullanmamamı öneriyorsunuz?

Ayrıca kasa içi fanların kaç rpm olması uygun olur?

Son düzenleme:
Everest marka daha önce tüm sistemim yanmıştı o marka yüzünden. Fan hızı sizi rahatsız etmeyecek kadar yüksek olması yeterli. Bildiğim tüm fanlar temizleniyor, temizlemezseniz sesli çalışır. Çok uzun süre temizlenmeyen fana yağ sıkmak çamura su dökmek gibi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…