R5 5600 için GPU önerisi

Ali Of Rivia

Centipat
Yer
Velen
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI RX 5600XT
R5 5600
16 GB 3200mhz RAM
Meslek
Öğrenci
Ryzen 5 5600 kullanmaktayım. Aktif olarak ekran kartım RX 5600XT şahsen herhangi bir sorun yaşamamış olsam da RDR 2 Witcher 3 tarzı oyunlarda ekran kartı zorlanıyor fakat işlemci %40 falan çalışıyor. İkisinin de dengeli olacağı çok pahalı olmayan bir ekran kartı arıyorum. Yaz aylarına doğru almayı planlıyorum. Teşekkürler!

Ryzen 5 5600 kullanmaktayım. Aktif olarak ekran kartım RX 5600XT şahsen herhangi bir sorun yaşamamış olsam da RDR 2 Witcher 3 tarzı oyunlarda ekran kartı zorlanıyor fakat işlemci %40 falan çalışıyor. İkisinin de dengeli olacağı çok pahalı olmayan bir ekran kartı arıyorum. Yaz aylarına doğru almayı planlıyorum. Teşekkürler!
"Çok da pahalı olmasın" öznel bir tabir oluyor. Mesela kimine 5 bin bile fazlayken kimine 10 bin ucuz olabilir.
Ancak bu işlemciye NVIDIA istiyorsanız 8 bin TL civarına RTX 3070 önerebilirim. AMD önerisi olarak da RX 6700 XT olabilir, aşağı yukarı o da 8 bin TL civarına bulunabiliyor. Performansları benzer seviyede ama RX 6700 XT'de 12GB VRAM olması avantajken RTX 3070'de ise DLSS ve daha gelişmiş Ray Tracing seçenekleri var. Senin kararın.

Son düzenleme:

RX 6700 XT olabilir.

İşlemci kullanımına bakmayın, sizi yanlış yönlendirir. Eğer o sistem için 1080p için en iyi ekran kartını önerseydim o 4060 Ti olurdu, belki küçük darboğaz görmezden gelinirse RX 7700 XT.

4060 Ti veya 4070 Super bazlarında işlemcinize uygun bir ekran kartı alabilirsiniz. YouTube'da birçok R5 5600 işlemcisine uygun ekran kartı ve oyun denemeleri mevcut. Memnun kaldiginiz performanslardan birini seçebilirsiniz.

"Çok da pahalı olmasın" öznel bir tabir oluyor. Mesela kimine 5 bin bile fazlayken kimine 10 bin ucuz olabilir.
Ancak bu işlemciye NVIDIA istiyorsanız 8 bin TL civarına RTX 3070 önerebilirim. AMD önerisi olarak da RX 6700 XT olabilir, aşağı yukarı o da 8 bin TL civarına bulunabiliyor.
Fehmi hocamın dediği gibi, pahalılık göreceli kavramdır. Bütçe olmadan doğru öneri verilmez.

Ancak bu işlemciye NVIDIA istiyorsanız 8 bin TL civarına RTX 3070 önerebilirim. AMD önerisi olarak da RX 6700 XT olabilir, aşağı yukarı o da 8 bin TL civarına bulunabiliyor. Performansları benzer seviyede ama RX 6700 XT'de 12 GB VRAM olması avantajken RTX 3070'de ise DLSS ve daha gelişmiş Ray Tracing seçenekleri var. Senin kararın.

Haklısınız güncel fiyatlara göre bütçem 17 k civarı 20 olmaz.

Haklısınız güncel fiyatlara göre bütçem 17 k civarı 20 olmaz.
Yapıştırın geçin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı