R5 5600 için overclock önerisi

Moithra

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese iyi sosyaller dilerim. Benim bir lanet işlemcim var silikonu en beterin en beteri falan herhalde statik bayağı denedim insanlar kaç voltaj ile 4.7 falan yapıyorlar ben minimum seviyede yapsam bile testte restart yiyior bilgisayar PBO deniyorum yine çok kötü bir değerlerle karşılaşıyorum B550 Tomahawk anakartım vardır bir tavsiyeniz var mıdır?

R5 5600.
3200MHz 2x8.
MSI MAG Tomahawk B550.

Son düzenleyen: Moderatör:
4.7 GHz yapmak yerine 4.4–4.5 GHz’te stabil çalışmak daha mantıklı olabilir.
B550 Agesa güncellemeri alıyor sık sık biosun güncel mi ?
pbo ayarlarını gözden geçir.

Genelde 1.40-1.135 riskli seviyede gerek yok bu hataları iyi bir anakart + soğutucu yoksa tavsiye etmem.

4.7 GHz yapmak yerine 4.4–4.5 GHz’te stabil çalışmak daha mantıklı olabilir.
B550 Agesa güncellemeri alıyor sık sık biosun güncel mi ?
pbo ayarlarını gözden geçir.

Genelde 1.40-1.135 riskli seviyede gerek yok bu hataları iyi bir anakart + soğutucu yoksa tavsiye etmem.
biosu yeni güncelledim sıvı soğutucu mevcut

lee 500

Sıvı soğutucun ne?
az önce forumda rastladığım bir olay
(İyi sosyaller biraz geç kalmışım fakat gelmişken burda söyliyeyim r5 5600 kullanıyorum 4060 ti ile işlemciye şöyle oc yaptım biostan voltaja 1.3 yapıp çekirdeği 47.00 yapınca 4.7 ghzde mis gibi çalıştı maks 88 dereceyi gördü bence iyi ama diyorsanız ki bu çok sıcak istersen 1.25 v 46.00 yapabilirsin 7 derece düşüyor) Anakartı ise ( ASUS Prime B450M K || hocam.) test yaptı mı bilmiyorum ama

Son düzenleme:
lee 500

(İyi sosyaller biraz geç kalmışım fakat gelmişken burda söyliyeyim r5 5600 kullanıyorum 4060 ti ile işlemciye şöyle oc yaptım biostan voltaja 1.3 yapıp çekirdeği 47.00 yapınca 4.7 ghzde mis gibi çalıştı maks 88 dereceyi gördü bence iyi ama diyorsanız ki bu çok sıcak istersen 1.25 v 46.00 yapabilirsin 7 derece düşüyor) Anakartı ise ( ASUS Prime B450M K || hocam.) test yaptı mı bilmiyorum ama
Bende 5600 var 5600 zaten kendi kendine OC yapan bir işlemci niye OC yapıp zorluyorsunuz onu anlamadım. Özellikle soğutucular düzgün değilken.

lee 500

Prime95 açsa saniyesinde BSoD yer tahminimce. Statik OC yapmana pek gerek yok özellikle silikonun iyi değilse. PBO + CO ayarlarını yapman daha iyi olur.

PBO ile işlemcin 1.5V bile görebilir fakat herhangi bir sıkıntı olmaz.

Prime95 açsa saniyesinde BSoD yer tahminimce. Statik OC yapmana pek gerek yok özellikle silikonun iyi değilse. PBO + CO ayarlarını yapman daha iyi olur.

PBO ile işlemcin 1.5V bile görebilir fakat herhangi bir sıkıntı olmaz.
merhabalar hocam konuya dahil oluyorum (Moithra) isimli arkadaşın rastladığı sistem benim sistemim prime 95de 6.dakikadan sonra uyarı alıyom ama pc kapanmıyor oyunlardada bişey yok ama yinede sinir oldum autoya aldım her şeyi bi el atsanızda şuna azda olsa oc yapsak pbo falan farketmez soğutmam iyi thermalrightın

Technopat Haberler

Geri
Yukarı