R5 5600 için sıvı soğutma gerekli mi?

batuhan007

Megapat
Daha fazla  
RAM
32
İşlemci
R5 5600
R5 5600 işlemci kullanıyorum üzerinde Dark Freezer X94bl var. Kışın hiçbir oyunda problem yok. Fanlar Max 1200-1300 RPM'de çalışıyor 50-58 derecelerde tutuyor. Fakat yaz geldi ve daha ilk günlerde CPU Max 67 dereceleri ve 1800RPM değerlerini görmeye başladı. Ayrıca kasanın yan cam kapağının tam CPU kısmına denk gelen yer aşırı ısınıyor. Aynı şekilde kasanın üst sol kısmı(üst kısımda fan yok) da. Egzoz kısmından adeta alev atıyor kasa. Odada herhangi bir soğutucu yok 38-40 derece ortalama oda sıcaklığı. Sıvı soğutma tercih etmeli miyim?

İşlemci: R5 5600.
Anakart: ASUS TUF B550M-E
GPU: ASUS RX 6700XT.
HWMonitor SS:

Screenshot_2.jpg

Screenshot_3.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 5600 işlemci kullanıyorum üzerinde Dark Freezer X94bl var. Kışın hiçbir oyunda problem yok. Fanlar Max 1200-1300 RPM'de çalışıyor 50-58 derecelerde tutuyor. Fakat yaz geldi ve daha ilk günlerde CPU Max 67 dereceleri ve 1800RPM değerlerini görmeye başladı. Ayrıca kasanın yan cam kapağının tam CPU kısmına denk gelen yer aşırı ısınıyor. Aynı şekilde kasanın üst sol kısmı(üst kısımda fan yok) da. Egzoz kısmından adeta alev atıyor kasa. Odada herhangi bir soğutucu yok 38-40 derece ortalama oda sıcaklığı. Sıvı soğutma tercih etmeli miyim?

İşlemci: R5 5600.
Anakart: ASUS TUF B550M-E
GPU: ASUS RX 6700XT.
HWMonitor SS:

Eki Görüntüle 2211534

Eki Görüntüle 2211535
Kaliteli kule tipi yeter

Kule tipi soğutucularda RAM yüksekliği yüzünden sığmama durumu beni çok düşündürüyor. Şu anki kule tipi soğutucu ile sıfıra sıfır uyum sağlıyor. Önceki sistemde RAM pasif soğutucuları sökmek zorunda kalmıştım. Bunun uyumunu kontrol etmenin bir yolu var mı? Daha kaliteli bir hava soğutucu alsam da oda sıcaklığı yüksek olduğu için sonuç aynı olacak gibi düşünüyorum yanlış mı?
Bunun dışında BU tarz bir şey almamın bana zararı olur mu uzun vadede?

Kule tipi soğutucularda RAM yüksekliği yüzünden sığmama durumu beni çok düşündürüyor. Şu anki kule tipi soğutucu ile sıfıra sıfır uyum sağlıyor. Önceki sistemde RAM pasif soğutucuları sökmek zorunda kalmıştım. Bunun uyumunu kontrol etmenin bir yolu var mı? Daha kaliteli bir hava soğutucu alsam da oda sıcaklığı yüksek olduğu için sonuç aynı olacak gibi düşünüyorum yanlış mı?
Bunun dışında BU tarz bir şey almamın bana zararı olur mu uzun vadede?
Hocam hiç gerek yok sıvı soğutmaya.

Sığma konusunda sorun olacağını düşünmuyorum micro Atx anakartlara bile sığıyor benim attığım.

Fanı da yukarı aşağı hareket ettirilebiliyor.

Hocam hiç gerek yok sıvı soğutmaya.

Sığma konusunda sorun olacağını düşünmuyorum Micro ATX anakartlara bile sığıyor benim attığım.

Fanı da yukarı aşağı hareket ettirilebiliyor.

Tavsiyenize uyarak "ID-Cooling SE-224-XTS" siparişi geçtim. Ayrıca kasanın(FSP CMT212a) üzerinde gelen stock fanların performansı çok zayıf Max. 1000RPM'de dönüyor. Extra olarak 1 adet yine ID-Cooling marka egzoz için fan aldım. Bakalım geldiğinde tekrar deneyimlerimi paylaşacağım.

Tavsiyenize uyarak "ID-Cooling SE-224-XTS" siparişi geçtim. Ayrıca kasanın(FSP CMT212a) üzerinde gelen stock fanların performansı çok zayıf Max. 1000RPM'de dönüyor. Extra olarak 1 adet yine ID-Cooling marka egzoz için fan aldım. Bakalım geldiğinde tekrar deneyimlerimi paylaşacağım.
Hocam konuda kimse 224XTS atmamış ki. O soğutucuya 1500TL verene kadar Peerless Assassin alın siparişi iptal edip. Aynı fiyat zaten gaming.gen'e bakın.

Hocam ne yaptınız son durum nedir? Umarım iptal etmişsinizdir.

Son düzenleme:
Hocam konuda kimse 224XTS atmamış ki. O soğutucuya 1500TL verene kadar peerless Assassin alın siparişi iptal edip. Aynı fiyat zaten gaming.gen'e bakın.

Hocam ne yaptınız son durum nedir? Umarım iptal etmişsinizdir.

İptal talebi oluşturdum. Peerless Assassin kağıt üzerinde 224 XTS Black'den geride kalmıyor mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı