R5 5600 için sıvı soğutma önerisi

Kral çok da onemli değil 5600 için kule tipi bile işini gorur para sıkıntısı yoksa da corsair gibi güvenilir markalar tercih et

Şuan boştayken Mersin sıcaklığında yaklaşık 70-80 arası gidip geliyor. Herhangi bir zorlamada sıcaklık 95-100'e çıkıyor. Kasaya dokunduğumda aşırı sıcak olduğunu hissedebiliyorum. Bi tık zorlamaktan korkuyorum ısınma muhabbetinden dolayı.

Stok fan bile o kadar yapmıyor senin sorunun başka. Ya fan düzgün takılmadı yada macun kurumuş.

Boştayken 70-80 derece fazlasıyla absürt bir değer. Benimki stok soğutucu ile yükteyken o kadar ısınmıyor. Ya termal macunda bir sorun var ya da soğutucunda.

R5 5600 işlemciyi Dark x120 kule soğutucu ile kullanıyorum. Gayet serin ve stabil. Kasada işlemci fanıyla paralel çalışan 3 fan var.
Dışarıdaki hava sıcaklığı, kasanın havalandırması vs önemli. 95-100 derece yüksek ama işlemci için çok problem değil.

Kule tipi işini görecektir ama illa sıvı soğutma istersen 120mm de işini görür . Bende aynı işlemci mevcut ben gamebooster titan 240mm kullanıyorum gayet de memnunum

R5 5600 ile Thermalright Peerless Assassin soğutucu kullanıyorum, memnunum. Oyunlarda genelde 55-60 derece arası, sentetik testlerde ise şu ana kadar en fazla 66 dereceyi gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…