Diğer R5 5600 için stok fan kullanmak sorun olur mu?

beratoyunda54

Hectopat
Yeni bir sistem aldim henuz gelmedi fakat beklerken internette R5 5600 hakkinda stock fan yeterisz falan tarzinda yorumlar gordum. Sistemi asagiya bırakacağım. Kasamla beraber sizce kac derecelerde dolasir, sorun cikarir mi? Yardimci olursaniz sevinirim, simdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230417_054150_Chrome.jpg
    91,8 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk başta kullanılabilir ama yakın sürede değiştirmeniz iyi olacaktır. Soğuk oldukça daha iyi performans alırsınız.

Hocam yaz sıcaklığı gelesiye kadar kullanabilirsiniz, ama yazda kesinlikle kule tipi almalısınız.

Evet Ryzen 5 5600 ve daha üstü işlemci modellerini stok fan veya düşük performanslı işlemci fanlarıyla kullanmak ciddi bir soruna neden olur. Benim sistemimde 5600X var. 4.5 GHZ frekansına ulaştığında 80 derecelerden alıp başını gidiyor soğutamıyorsunuz.

Soğutucusuz nemli bir şehirde 75 derece görüyor. Ayarlardan Core Performance Boost Kapattım ve 62 derecelere kadar düştü ve ciddi bir performans kaybı yok. En kötü böyle yaparsın.

Soğutucusuz nemli bir şehirde 75 derece görüyor. Ayarlardan Core Performance Boost Kapattım ve 62 derecelere kadar düştü ve ciddi bir performans kaybı yok. En kötü böyle yaparsın.
75 güzel bir rakam. Neden müdahale ettiniz ki?

UV olmadan stok fan ile ısınmaması imkansıza yakın.

Zaten etmeyi planlamıyordum ama aynı performansta daha az derece almak daha cazip geldi. En azından, işlemci gücü yemeyen oyunları oynarken böyle yapıyorum.
Performansın aynı kalması düşündürücü. Çok mantıklı gelmedi.

Performansın aynı kalması düşündürücü. Çok mantıklı gelmedi.
Performance boost zaten overclock gibi bir şey fabrikadan gelen. Yani, oyun kasmıyor ama Valorant gibi işlemci odaklı oyunlarda fps 600 ise şu an 400. Bu sebeple performansa etkisi yok dedim ama elbette var. Onun dışında, The Last of Us oynarken hiçbir fark hissetmiyorum çünkü deli gibi ekran kartını kullanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…