R5 5600 için stok fan yeter mi?

krkssemre

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: RTX 3070Tİ
CPU: RYZEN 5 5600X
RAM: Corsair Vengeance 16 GB
A520MK V2
Dostlar şu an 5 3600 kullanıyorum işlemciyi satıp tray alacağım. Elimde AM4 fan var fana soğutmaya ekstra para ayıracak halde değilim. Şu an 5 3600 stok fanla 63 geçmiyor. 1-2 ay idare etse yeter. Sıvı soğutma takacağım sonradan.

Son düzenleyen: Moderatör:

Şu sıcaklarda stok fan ile 5600'e yetmez 80 üzeri net görür.

Peki sorun çıkarır mı soğutucu alacak param yok

Yaklaşık 6 ay stok fan ile kullanmak zorunda kaldım. 81 dereceyi geçmemişti.

Uzun saatler fazla yük bindirmezsen sıcaklığını da takip etsen sorun çıkmaz.

Son düzenleme:
Yeterli değil. 2-3 ay 6 ay idare eder. İşlemci sıcak çalışır bir sorun çıkmaz. Ama uzun vadede tavsiye edilmez.

Peki sorun çıkarır mı soğutucu alacak param yok

Bende ilk aldığım zamanlar 6 -7 ay kadar stok fan kullandım. Sonra sattım o işlemciyi ekran kartını falan filan.

Cp 2077 de 90 dereceyi görmüştüm, stok fan yeterli meterli değil.

Yeterli değil. 2-3 ay 6 ay idare eder. İşlemci sıcak çalışır bir sorun çıkmaz. Ama uzun vadede tavsiye edilmez.

Performans açısından 80 derecelerde çalıştığı için etki eder mi belki bütçeyi zorlayıp Dark Freezer kule tipide alabilirim ama maddi olarak gerçekten fazla para ayıracak durumda değilim.

Sürekli yük altında olmayacağı için, stok fanla kullanabilirsin, Dediğin gibi sonrasında alacaksan endişe etmene gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…