R5 5600 için stok fan yeterli mi?

AMD_Sevdalısı

Centipat
Daha fazla  
RAM
(2x8)16gb 3200mhz lexar
Ekran kartı
MSI rtx 4060 ventus 2x
Anakart
MSI a520m-a pro
İşlemci
AMD ryzen 5 5600
Sistem özelliklerini yazdım stok fan kullandığım bu sisteme AIDA64 stres testi yaptım işlemci kullanımı %100 iken silikon kalitesi iyi olduğundan mı yoksa termal macunu kaliteli olduğundan mı bilmiyorum ama sıcaklık Max 63'ü gördü işlemci ağırlıklı oyunlar oynarken de 54'ü geçmiyor. Yani bu değerler çok iyi bence sizce soğutucu almaya gerek var mı? Alacak olursam da yaza kalacak zaten. Ve sadece oyun oynuyorum render falan da yapmıyorum.

Ryzen 5 5600 işlemci tüm çekirdekler en üst düzeyde kullanılsa bile stok fan ile soğur.

Büyük ihtimalle frekans 3.5 GHz'dedir yani Turbo Mod kapalıdır. Tam performansında kullanmıyorsunuz fakat sıcaklıklar iyi. Turbo açarsanız stok fan ile 80'lere yakın geziyor bildiğim kadarıyla. Ben kule tipi ile 60 civarı kullanıyorum oyunlarda.

Evet hocam BIOS'tan Core Performans Boost'u açınca sıckalık CS de 76'lar kadar çıkıyor.

Stok fan kışın kurtarır da yazın 85-90 derecelere ulaştığı için yetmiyor. Uyguna 5600 ü soğutan soğutucu arıyorsan Strong M4-12Xpro öneriyorum. Pazarama'dan SELAM150 kodu ile 449TL'ye alabilirsin.

Stok fan kışın kurtarır da yazın 85-90 derecelere ulaştığı için yetmiyor. Uyguna 5600'ü soğutan soğutucu arıyorsan Strong M4-12Xpro öneriyorum. Pazarama'dan SELAM150 kodu ile 449TL'ye alabilirsin.

Hocam yazın da oyun oynarken 60'ı geçmiyor o kadar sıcak olmuyor yani.

Core Performance Boost açık olarak mı kullanıyorsun bilgisayarı bende CPB açıkken yüksek frekansta çalıştığı için (4300 MHz'ler falandı galiba) işlemci sıcaklığı 85leri aşıyor 90'lara dayandığı oluyor arada dinlendirmezsem. Ama CPB kapatırsam 65 derecelerde maksimum geziyor. Belki termal macun değiştirmem gerekiyordur ama. Özetle yükte kullanınca stok fan yetmiyor bence? Çalıştırdığın frekans önemli.

Yani çoğu oyunda işlemcide CPB kapalı iken de ortalama FPS yaklaşık olarak aynı oluyor ama bazı oyunlarda işlemci frekansı düşük kullanınca drop oluyor FPS bayağı fark ettiriyor (PUBG Mobile özellikle sonra PUBG Steam vs. bazı oyunlarda bayağı FPS düşüyor). O yüzden oyundan oyuna değişiyor sürekli oynadığın oyuna göre CPB açık kullanmana gerek var mı yok mu olarak kendin düşün. Ama düşük frekansta kullanıyorsan zaten stok fan hayli hayli yetiyor. Ama bende CPB açık olduğu için 85'lere dayanıyor derecesi şu an açsan dert kapatsan dert yani olmadı bir ara kendim sabit frekans stabil bulacağım o zaman da gereksiz yere hep o frekansta çalışıyor. Uğraşmak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…