R5 5600 için stok soğutucu yeterli mi?

eray wayne

Decapat
Daha fazla  
Selam GameGaraj'dan Hero 5A isimli hazır sistemi ufaktan yükselterek satın alacağım. Fakat Ryzen 5 5600 işlemcisini stok soğutucu ile kullanmam hakkında canlı desteğe soru sorunca azami kule tipi soğutucu kullanmanızı tavsiye ederiz vs. dedi. Sizce stok soğutucu yeterli mi yoksa normal bir soğutucu daha eklemem gerekli midir?

Selam GameGaraj'dan Hero 5A isimli hazır sistemi ufaktan yükselterek satın alacağım. Fakat Ryzen 5 5600 işlemcisini stok soğutucu ile kullanmam hakkında canlı desteğe soru sorunca azami kule tipi soğutucu kullanmanızı tavsiye ederiz vs. dedi. Sizce stok soğutucu yeterli mi yoksa normal bir soğutucu daha eklemem gerekli midir?

Kule tipi soğutucu alırsan iyi olur fakat arkadaşın dediği gibi performanstan feragat edip CPB kapatıp kullanabilirsin.

ID-Cooling SE-214-XT​

Bunlar yeterli olur soğutucu olarak.

Bende de stok soğutucu vardı. Daha bugün değiştirdim. Kendi yanında gelen Wraith Stealth soğutucusu ile 80 derece görüyordu. Kış günleri idare eder fakat yazın idare edeceğini hiç sanmıyorum. Eski bilgisayarımda Ryzen 7 vardı. Ryzen 7 işlemcilere Wraith Prism soğutucu geliyor. Ryzen 7'nin stok soğutucusunu taktım ve maksimum gördüğüm değer 65 derece. Eğer R5'in stok soğutucusunu kullanıcaksan kışı geçirirsin ama yazın kesinlikle bi soğutucu alman gerekir.

Stok fan genelde yeterli gelmiyor.
Uygun fiyatlı yeni bir soğutucu almanız daha iyi olur.
Termal macunda kaliteli olursa uzun süre üzmez sizi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı