R5 5600 ile RX6700 XT darboğaz yapar mı?

Dostum bence darboğazı sorun etmek yerine işlemcine termal macun yenilemelisin bu arada bende de 5600G ve 6750XT var bazı durumlarda %10'unu kullanmıyor ama zaten Cyberpunk full ayarlarda 60 FPS'ten fazla veriyorken takmıyorum. Büyük ihtimal ben ayarlayamadım. İşlemciminde 80 derece bile olduğunu hiç görmedim stok soğutucu değil ama stoktan bir tık iyi bir soğutucum var.

7500F ve RX 6700XT kullanıyorum Bannerlord'da 1000VS1000 de işlemci patlıyor.

Orta kalitede işimi görecek bütçemi çok zorlamayacak bir soğutucu kafi. Yani cebimden 1K çıkarırım büyük ihtimal. Ama overclock yapmama gerek yok mu yani şu an? Yapsam zararı olur mu ki R5 5600 kaldıramaz mı overclocku?

Overclock yapman için önce ısınma problemini çözmen lazım hatta ısıdan dolayı işlemcin performans kaybediyor bile olabilir.

Anladım ama işlemcimin fazla ısınması ekran kartımın 55-56'da takılması garip değil mi? Dikkat etmedim hiç ama hangisi daha çok hangisi daha az kullanılıyor bilmiyorum. Termal macunumun eskimesiyle mi alakası var yani?

Boş ver reis bir soğutucu al tamamdır benim ekran kartı 80'lerde olunca kafayı yiyorum işlemci 5600 Max 60 oluyor keşke bende de aynı durum olsa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı