R5 5600 ile RX6700 XT darboğaz yapar mı?

Hocam darboğaz olmaz ayrıca darboğaz boş verinde o sıcaklıklar ne bence eskiden bu komboyu kullanmıştım hatırlıyorum Devour da 95 derece olmuştu.

Kesinlikle 1000 TL civarında bir hava soğutma alın.

80 derece üstü riskli.

Termal macun değişip hava akışını düzenlesen bile 80 altına düşmüyor o işlemci, genel olarak ısınıyor zaten.
Kendim kullanıyorum. Stres testinde 84'ü geçmiyor, oyun oynarken 70'i görmüyorum genelde 65 dolaylarında oluyor, boşta ise 50 derece civarında.
Edit: Stok ayarlarda PBO CPB otomatik, işlemci kendi kendine boostluyor.

ID-COOLING SE-214-XT bu soğutucuyu kullanabilirsin şuan ben kullanıyorum. İşlemcim de 5 5600 sıcaklıkları çok iyi tavsiye ederim ama diğer arkadaşına önerdiğini al daha ucuza denk gelir.

Darboğaz söz konusu bile olamaz.

Arkadaşlar sıcaklık sıkıntısı mı var ayrı olarak?

X olsaydı belki yapılabilirdi ama gerek yok işlemcinin ömrünü boşa kısaltırsın. Zaten yanlış yapılırsa yanmaya kadar gider.

X olmayınca niye yapılmasın? Hususi bozmaya çalışmadıkça işlemci yanmaz. Adam üstüne 95 derece kullanmış daha ne olacak?

Son düzenleme:
Darboğaz söz konusu bile olamaz.

Arkadaşlar sıcaklık sıkıntısı mı var ayrı olarak?

Konu sahibi 95 derecede kullanıyorum yazmış işlemciyi kendimde eskiden kullandığım için bu dereceler stok fanla oluyor o işlemci ile o yüzden 1000 TL civarında hava soğutma almalı

Nasıl bir yanlış ayarlama?

Hayır yapmıyor. Aksine çok iyi bir ikili. Kendimde de aynı işlemci ve ekran kartını kullanıyorum. 1080p için çok fazlasıyla yeterli.

Hocam bende 5500 kullanıyorum 107 derece rekorum var Ryzen Master'a girdiğimde voltaj ibresi en sondaydi BIOS'tan düşürdüm ve şu anda 70 dereceyi geçmiyor voltaj ayarlarına bakmanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…