Yaşadığım şehir çok sıcak Ryzen 5 5600 işlemcim var stok fan kasam iyi fakat 96 dereceyi gördüm. Ne yapmalıyım? Termal macunu yaklaşık 1 yıl önce değiştirdim.
Stok fan yetersiz. Termal macun yenileme süresi de gelmiş ama stok fan varken termal macun değiştirsen bile yine sorun yaşarsın. En iyisi yeni soğutucu almak.
Yeni nesil işlemcilere stok fan yetersiz olabiliyor özellikle sıcak iklimli bir yerde yaşıyorsan böyle ısı derecelerine ulaşabilirsin. En aşağı kule tipi bir soğutucu kullanmalısın.
Stok fan zaten pek yeterli olmuyordu, bir de bu havalarda hiç yeterli olmaz. Macun değiştirsen bile 96 dereceden 90 derecelere düşerse düşer. Önerim hava soğutucu almandır.
Yaşadığım şehir çok sıcak Ryzen 5 5600 işlemcim var stok fan kasam iyi fakat 96 dereceyi gördüm. Ne yapmalıyım? Termal macunu yaklaşık 1 yıl önce değiştirdim.
Sıvı sogutmalari gerisinde birakacak benim de kullandigim thermaltight Phantom Spirit 120 SE modelini siddetle oneririm Assetto Corsa'da yogun trafik modlari islemci yoracak her şeyi yapiyorum 60derecelerde takiliyor hatta 60 derece altinda calistigini bile soyleyebilirim.
-AMD Ryzen 5 8400F
Sıvı sogutmalari gerisinde birakacak benim de kullandigim thermaltight Phantom Spirit 120 SE modelini siddetle oneririm Assetto Corsa'da yogun trafik modlari islemci yoracak her şeyi yapiyorum 60derecelerde takiliyor hatta 60 derece altinda calistigini bile soyleyebilirim.
-AMD Ryzen 5 8400F.