Stok soğutucuda gelen termal macun sürulü idi. Onu direk monte ettim.
Tam oturtum gibi. Şu an annemlerdeyim 1 2 saate kontrol edeceğim. Bana 2 saat önce boşta 50 derecede çalışan işlemci şu an ise 76 derece çalışması inanilmaz mantıksız geldi.
Cevap olarak yazıyorum. Soğutucunun montajında bir sorun gözükmüyor. Haftaya kule tipi Thermalright bir kule tipi soğutucu almayı planlıyorum ondan söküp takmak ile uğraşmadım. İşlemcinin önce Core Boost özelliğini kapattım ve sıcaklıklar bayağı bir alt seviyeye indi. Ondan sonra daha az performans kaybı olsun diye undervolt yaptım. 0.15 volt indirdim. Şu anda bir sıcaklık olarak dengesiz gibi ama masaüstünde 35 ile 45 derece arasında (48 49 da oluyor). Kule tipi gelene kadar idare edeceğim. Mesajlarınız ve desteğiniz için teşekkür ederim.
Güncelleme
Undervolt yaptığımda işlemci Prime95 te 95 derece, Cinebench R23 de de 93 dereceleri gördü. İşlemcinin stok fanının vidalarını gevşettim ve tekrar sıktım. Kasanın temperli camını da çıkardım. Şu anda undervolt yapmadan işlemci r23 te 84 max, 30dk lık prime95 testinde ise 86 derece max gördü. Undervolt yapmadan şu anda masaüstünde boşta çok değişken değerler olmakla beraber 45 50 derece civarında. İşlemci anlık boşta 8 10 derece bir anda sıcaklığı artıp azalıyor. Bunda işlemcide bir sorun var mıdır? Dün 4 kere pc kitlendi. Bariz yavaşlamalar ve kasmalara denk geldim. Şu anda ise sıcakların dengesiz olması dışında durum güzel gibi. İşlemcide sizce sorun var mıdır? İade edebilir miyim?