R5 5600 işlemci hızı 4.4 GHz'i geçmiyor

©KıYMıK©

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar Ryzen 5600 işlemcime OC yapıyorum fakat 4.450 bile alsam AIDA64 stres testini başlattığım gibi reset atıyor PC.
Voltaj ayarıda yapsam hiçbir şekilde 4.4 GHz geçemiyorum. Anakartım Gigabyte B450 Aorus Elite. Sorun işlemciden mi kaynaklı yoksa anakarttan mı? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar Ryzen 5600 işlemcime OC yapıyorum fakat 4.450 bile alsam AIDA64 stres testini başlattığım gibi reset atıyor PC.
Voltaj ayarıda yapsam hiçbir şekilde 4.4 GHz geçemiyorum. Anakartım Gigabyte B450 Aorus Elite. Sorun işlemciden mi kaynaklı yoksa anakarttan mı? Teşekkürler.

Testler altında veya boşta sıcaklık değerleri neler?

Şöyle söyleyim stres testi yapıyorum (4.4 GHz) yarım saat en fazla 60 derece çıkıyor. Boşta CPU 38 derece VRM mos 35 derece. Her şey normal gözüküyor. Ama 4.425 GHz aldığım gibi %100 yük altında çalıştıramıyorum reset atıyor. Bu işlemcinin 5 GHz üstüne bile çıktığını biliyorum.

BIOS üzerinden yapıyorum. Çok iyi bildiğimi söyleyemem ama bu işlemcinin 5 GHz üzerine bile çıktığını biliyorum bende 4.425 bile yapamıyorum. Bir iki konuda anakart üzerindeki bileşenlerin anakartı korumak veya anakartın gücünün yetmediği için belli bir GHz geçemediği söylenmiş. Bende bunu öğrenip ona göre anakart yükseltmesi yapacağım.

@©KıYMıK©

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı