R5 5600 işlemci nasıl OC yapılır?

QWERT2003

Hectopat
Daha fazla  
RAM
BALLISTIX 16GB RAM 3000 MHz
Ekran kartı
ASUS TUF RTX 3080
Anakart
MSI B450M-A PRO
İşlemci
AMD RYZEN 5 5600
Merhaba Ryzen 5 5600 kullanıcısıyım. Fakat ekran kartını 3080'e yükseltmek istiyorum. Birkaç forumda Technopat dahil işlemcini OC yaparsan daha rahat olur diyordu. Bu yüzden sormak istiyorum işlemcimi nasıl OC yapabilirim? Ve bir sorum daha olacaktı birkaç arkadaşımla konuştuğum zaman OC yaptığında sıvı soğutucu soğutamaz kule tipi alman lazım diyordu. (Cooler Master 240l kullanıyorum.) Değiştirmeme gerek var mı sıvı soğutucuyu ve nasıl OC yapabilirim? Bu iki konu hakkında yardım ederseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
sanırım amd nin ryzen master isimli bir programı vardı oradan otomatik de yapabilirsin kendin de ayarlayabilirsin. unutma tüm sorumluluk senin üzerine ve bende ryzen 5 5600 kullanıcısıyım tavsiyem yapmaman.

sanırım amd nin ryzen master isimli bir programı vardı oradan otomatik de yapabilirsin kendin de ayarlayabilirsin. unutma tüm sorumluluk senin üzerine ve bende ryzen 5 5600 kullanıcısıyım tavsiyem yapmaman.
Hocam niye tavsiyeniz yapmamam açıklar mısınız bilmediğimden soruyorum ?

Hocam niye tavsiyeniz yapmamam açıklar mısınız bilmediğimden soruyorum ?
hocam bende anlamıyorum ama overclock çok komplex bir işlem. Bir çok şeyi hesap etmen ve test etmen gerekiyor sağlıklı bir şekilde yapabilmen için r5 5600 zaten güçlü günümüze göre. risk almayın diye dedim ama konuya hakimseniz sizin kararınız.

Ryzen Master ile basit OC yapılabilir ama bilinmeden yaparsa geri dönülmez sonuçlar çıkarabiliyor hocam. Yinde de size kalmış. Halihazırda CPB (Core Performance Boost) açıksa zaten yetiyor.

Örnek olarak Ryzen Master programı nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı