R5 5600 işlemci yamuldu

Beysonerrx

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 gb 3600mhz corsair
Anakart
B550
AMD Ryzen 5 5600 işlemci bugün kargodan geldi üçgeni üçgene getirip her şeyi doğru şekilde yapıp mandalı kapattım, montajı yaptım, sonra PC açılmadı. Fanlar dönüyor anakart/ekrankartı görüntü yoktu işlemciyi kontrol edeyim diye soğutucuyu sökerken işlemciyle beraber geldi ve 1 PIN'i yamuk olduğunu gördüm ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• IMG_4096.jpeg
    IMG_4096.jpeg
    278,8 KB · Görüntüleme: 85
Aynısı defalarca kez R5 3600 ile başıma geldi, toplu iğne ile hafif hafif güç uygulayarak düzelttim her seferinde ve sorunsuz çalıştı. Elbet bir gün düzeltmeye çalışırken o ayak kopacak ama o gün hangi gün bilemiyorum. Eğer kendinize güveniyorsanız ve gözünüz de net görebiliyorsa toplu iğne veya kürdan ile düzelmeyi deneyebilirsiniz.

AMD Ryzen 5 5600 işlemci bugün kargodan geldi üçgeni üçgene getirip her şeyi doğru şekilde yapıp mandalı kapattım, montajı yaptım, sonra PC açılmadı. Fanlar dönüyor anakart/ekrankartı görüntü yoktu işlemciyi kontrol edeyim diye soğutucuyu sökerken işlemciyle beraber geldi ve 1 PIN'i yamuk olduğunu gördüm ne yapmalıyım?

Siz mi kırdınız kırık mı geldi?

Siz mi kırdınız kırık mı geldi?

Sabah kontrol ettiğimde hiçbir şey görmedim ama insanız sonuçta belki gözden kaçmıştır.

Aynısı defalarca kez R5 3600 ile başıma geldi, toplu iğne ile hafif hafif güç uygulayarak düzelttim her seferinde ve sorunsuz çalıştı. Elbet bir gün düzeltmeye çalışırken o ayak kopacak ama o gün hangi gün bilemiyorum. Eğer kendinize güveniyorsanız ve gözünüz de net görebiliyorsa toplu iğne veya kürdan ile düzelmeyi deneyebilirsiniz.

Bende diğer konulardan okuyup denedim işlemciyi oturttum gene çalışmadı hem de bu sefer anakart güç almayı bıraktı gece gece kafayı yedirtti PC.

Uçsuz 0.7'lik kalemle düzeltilebilir şahsen kendim 1 tane düzeltmiştim.

Cımbızla düzelt olmaz ise iade et oda olmazsa 1 bardak soğuk su ya da 2. el sat.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı