R5 5600 işlemci yükte 85 derece oluyor

eakgll

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.
Sıvı soğutucu: Cougar Aqua 360.
Anakart: ASUS Pro A520M-C/CSM AMD A520 soket AM4 DDR4.

İşlemci sıcaklığım son 2 haftadır boşta 60-65 yükte 85 derece ve fazlasını görüyor. Hatta 2 gün önce CPU Over Temperature Error ! hatasını verdi.

1 hafta önce termal macun olarak ZM-STC10 ürününü kullandım fakat değerler yine aynı.

İşlemci ile gönderilen stok fanı taktığımda değerler boşta 40-50 yükte 80-85 dereceleri görüyor.

Her şeyi denedikten sonra başka bir ekipmana veya ayara bakmam gerekiyor mu?

Bilgim olmadığından sizlere soruyorum. Arıza büyük ihtimal sıvı soğutucuda. Yeni bir sıvı soğutucu arıyorum. Önerebileceğiniz ürünlere ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ya soğutucunuzun bozuk parçasını bulup tamir edeceksiniz ya da yenisini alacaksınız yazılımsal bir durum yok ortada. Sıvı soğutmadan değişik bir ses geliyor mu? Pompadan vs. belki sıvısı da eksilmiş olabilir.

Eğer ileride işlemciyi çok üst seviyeye yükseltmeyecekseniz kule tipi soğutucu öneririm Phantom Spirit alabilirsiniz.

Teşekkür ederim hocam , bilgim olmadığından dolayı sıvı soğutucu dedim ama bu dediğiniz ve emsallerine de bir göz atacağım.

Soğutucuyu almış olduğum firmaya gönderdim garantisi devam ediyordu duruma göre bakacağım.
Sıvı soğutucudan farklı bir ses gelmiyor ama sıcak borudan geçen sıvı elle tutulunca fark ediliyor , soğuk borudan geçen sıvı ılık ve sıvı geçtiği hissedilmiyor.
Teşekkürler hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…