Kırılan pin önemli bir hat ise kırılan pin kaynak yapılmalıdır.
Bu işi altın ve mücevher tamiri yapan kuyumcuların ekipmanı ile yapmak mümkün bu işi yapan bir yer arayın.
Eski işlemci ile çalışmamasının sebebi ekran kartı ve RAM'ler olabilir sök tak yapıp deneyin.
RAM'ler ve ekran kartını çıkartıp tekrar taktım fakat sonuç aynı. Halen kasada fanlar çalışıyor, ışıklar yanıyor lakin bir tepki yok.
Pinlerin tam fotoğrafını atar mısınız hocam kırık kısmı tam olarak işaretleyecek biçimde.
Kırmızı dairenin içerisinde 2 adet kırık pin var. Yamuk olanlara dokunmaktan çekindim çünkü çok yumuşaklar her an kırılabilir hissiyatı veriyorlar.
Durum güncellemesi yapmak istedim. Anakartımı ve üzerindeki tüm parçaları söküp tekrar taktım ve bilgisayarımı eski işlemcim ile açmayı başardım. Tavsiye eden
@zeki1981'e teşekkür ederim. İkinci güncellemeyi de yeni işlemcimin pinlerini yaptırdıktan sonra yapmayı planlıyorum. Hepinize teşekkürler...
Selam herkese. Sorunumu çözdüğüm için bilgilendirmek istedim belki aynı soruna sahip olduğu için bakacaklar olabilir. 3 kırık yaklaşık 15 tane de yamuk pinim varmış ve 300₺ gibi günümüz şartlarına göre gayet uygun bir fiyata işlemcimi tamir ettirdim. Şu an sorunsuz çalışıyor.