R5 5600 işlemciye OC yapınca sistem durduk yere kapanıyor

Ali Burak

Kilopat
Daha fazla  
RAM
2x8 GB
Ekran kartı
RX 6700 XT
Anakart
B450M S2H
İşlemci
R5 5600
Daha demin R5 5600 işlemcime curve optimizer ile OC yapmıştım ve Discord, Steam gibi uygulamaları açarken sistem defalarca kez kapandı. Sorunun kaynağı hangi parça olabilir?

Ek olarak PSU Thermaltake Litepower 650W.

Fazla değerler giriyor olabilirsiniz ya da yanlış elle OC yapabilirsiniz sabit değer vererek ben 4.6GHz 1.4 voltajda çalıştırıyorum işlemcimi 4.7'e ne yaparsam yapayım çıkartamadım slikonum kötüymüş.

Kafanıza göre değer vererek bir seyler denemissiniz ve ondan sonra da sistem "durduk" yere kapanıyor demişsiniz. Belli ki stabil değil. Manuel deneyin. Silikon kalitesi de onemli.

Bunu ciddi ciddi yazdın mı şimdi konuyu okuyarak yorumdaki eleştiriyi tekrar düşün.

Hala yazdığımın arkasındayım adam bilmek zorunda değil OC yapmayı ama buradan bilgi alarak ögrenebilir burada adama.

Diyerek adamın hevesini kırmaya hakkın yok bilmediğin bir konuda gönderi açtığın da sende aynı tepkiyi yiyebilirsin mesaj yazarken empati yaparak at gerçek hayatında da yardımcı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…