R5 5600 işlemciye OC yapınca sistem durduk yere kapanıyor

Ali Burak

Kilopat
Daha fazla  
RAM
2x8 GB
Ekran kartı
RX 6700 XT
Anakart
B450M S2H
İşlemci
R5 5600
Daha demin R5 5600 işlemcime curve optimizer ile OC yapmıştım ve Discord, Steam gibi uygulamaları açarken sistem defalarca kez kapandı. Sorunun kaynağı hangi parça olabilir?

Ek olarak PSU Thermaltake Litepower 650W.

Hala yazdığımın arkasındayım adam bilmek zorunda değil OC yapmayı ama buradan bilgi alarak ögrenebilir burada adama.

Eki Görüntüle 1689040

Diyerek adamın hevesini kırmaya hakkın yok bilmediğin bir konuda gönderi açtığın da sende aynı tepkiyi yiyebilirsin mesaj yazarken empati yaparak at gerçek hayatında da yardımcı olur.

Diyorsun, o işlemcinin ihtiyacı mı var OC yapmaya? OC yapmak tester bir iş. Deneyerek başlarsın zaten. Dünkü konu vardı kule soğutucuyla oynadı durdu sonunda stok ayara düştü. Malı üretenlere saygı, o argeler boşuna çalışmıyor.

Hala yazdığımın arkasındayım adam bilmek zorunda değil OC yapmayı ama buradan bilgi alarak ögrenebilir burada adama.

Eki Görüntüle 1689040

Diyerek adamın hevesini kırmaya hakkın yok bilmediğin bir konuda gönderi açtığın da sende aynı tepkiyi yiyebilirsin mesaj yazarken empati yaparak at gerçek hayatında da yardımcı olur.

Çok sağ olun zaten gelen "çözüm odaklı" cevaplardan dolayı bir ara konu silme tuşu aradım 😃
Elimde bir R5 5500 vardı ona yine aynı uygulamadan sadece curve optimizer + PBO açınca bir şey olmadı bunda neden şakır şakır kapandığını merak etmiştim de sadece.
Bu arada birkaç kişi hariç yazdığınız mesajlar araba kredim var ödeyemiyorum diyen adama arabayı almasaydın diyen dayıdan farksız, bilmiyorsan yazma.

Neyse başka konuda cevabını buldum zaten yine de "sağolun".

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı