R5 5600 kule tipi soğutucu ile overclock değerleri normal mi?

hpeksoy

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Gskill 16 gb 3600 MHz
Ekran kartı
Rtx 2060
Anakart
ASUS b450 mk2
İşlemci
R5 5600
Arkadaşlar merhaba. Bugün Thermalright a.king kule tipi soğutucumu teslim aldım ve montajını gerçekleştirdim. Ardından R5 5600 işlemcime overclock yaptım. BIOS üzerinden yazmayı henüz bilmediğim için AMD Ryzen Master üzerinden manuel olarak yapıp test gerçekleştirdim. En son PC kapanmadan aldığım değerler görseldeki gibidir. CR24 de testi tamamladı ve sıcaklıklar görseldeki gibi oldu. Sizce olağan mıdır yoksa olması gerekenden fazla mı ısınmaktadır? Fikirleriniz benim için çok kıymetli şimdiden teşekkür ederim.
Anakart: ASUS B450M-K 2
RAM: gskill 8+8 3600 MHz
IMG_2175.jpeg
IMG_2175.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Bugün Thermalright a.king kule tipi soğutucumu teslim aldım ve montajını gerçekleştirdim. Ardından R5 5600 işlemcime overclock yaptım. BIOS üzerinden yazmayı henüz bilmediğim için AMD Ryzen Master üzerinden manuel olarak yapıp test gerçekleştirdim. En son PC kapanmadan aldığım değerler görseldeki gibidir. CR24 de testi tamamladı ve sıcaklıklar görseldeki gibi oldu. Sizce olağan mıdır yoksa olması gerekenden fazla mı ısınmaktadır? Fikirleriniz benim için çok kıymetli şimdiden teşekkür ederim.
Anakart: ASUS B450M-K 2
RAM: gskill 8+8 3600 MHz Eki Görüntüle 2424755Eki Görüntüle 2424755
85 derece fazla. Hangi soğutucuyu aldınız ? termal macun sürdünüz mü ekstradan ?

Hocam hava akışım iyi daha önce stok soğutucu vardı herhangi sıcaklık problemi yaşamamıştım. Oda sıcaklığı 22 derece civarında
Acaba termal macunu iyi bir şekilde yaydınız mı ? nasıl bir şekilde sürdünüz, ya da Fanı düzgün oturttuğunuza emin misiniz ?

Acaba termal macunu iyi bir şekilde yaydınız mı ? nasıl bir şekilde sürdünüz, ya da Fanı düzgün oturttuğunuza emin misiniz ?
Termal macunu yayarak uyguladım, boşluk kalmayacak şekilde fanında tellerinden çıt sesi gelerek montajladım. Montajım konusunda problem olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Çok montaj videosu izledim her adımı doğru yaptım gözükmekte

Termal macunu yayarak uyguladım, boşluk kalmayacak şekilde fanında tellerinden çıt sesi gelerek montajladım. Montajım konusunda problem olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Çok montaj videosu izledim her adımı doğru yaptım gözükmekte
Oyun denediniz mi ?

Hocam oyun denedim yaklaşık 2 saat PUBG oynadım 68 dereceyi geçmedi işlemci
Sıcaklıklar normal. Ama stres testinde sıcaklık fazla gibi geldi. Bir sıkıntı yok hocam zamanla oynadığınız oyunların sıcaklıklarını yazın tam emin olalım. PUBG optimizasyonu kötü bir oyun o yüzden sıcaklık normal geldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı