R5 5600 nasıl OC edilir?

Pc Matik

Hectopat
Daha fazla  
AMD Ryzen 5 5600 işlemciye overclock yapmayı düşünüyorum. Daha almadım, alacağım. Bu işlemcinin Max GHz'si 4.4 GHz. Ben direkt 4.4 GHz'ye mi çekmeliyim, nasıl yapmalıyım? İşlemcinin kendi stok soğutucusu yeterli olurmuş. Yardımcı olursanız mutlu olurum.

OC yapınca stok soğutucu yeterli olmaz diye düşünüyorum.
İlk işlemci gelsin silikon kalitesini öğren sonra yorum yapılır sanırım konu hakkında pek bilgim yok ama.

Zen3 mimarisinde manuel overclock yapmanın hiçbir anlamı yok. En mantıklısı PBO + CO

Precision Boost OverDrive + curve optimizer

Anlamadım. Biraz açık yazar mısın?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zen3 mimarisinde manuel overclock yapmanın hiçbir anlamı yok. En mantıklısı PBO + co.

Overclock'un neden manası yok? FPS oyunu oynayanların yüksek çoğunluğu vermeer CPU alıyor.
O.C yapmasalar bile frekans sabitliyorlar, otomatik frekans yüzünden FPS 360 ve altına sıklıklı düşüyor.

FPS oyuncuları için manuel frekans çok önemli.

Kankacım Zen3 senin kullandığın zen1 gibi çalışmıyor maalesef. Ryzen 5600x'in PBO ile boost clocku 4850 oluyor. Ama sen manuel overclock yapacaksan ALL-core 4850 mhz yapman imkansız. Çok şanslıysan ve silikonun iyiyse 4800 1.38-1.41 volt arası stabilite yakalarsın ki bu da çok yüksek voltaj değerleri ve doğal olarak çok yüksek sıcaklıklar olarak geri dönecektir. Ve buna rağmen hala pbo nun ulaştığı 4850 ye çıkamıyorsun.

Pbo all core 4850 yapmıyor bu arada bilgi vermek için yazıyorum. Hafif iş yüklerinde 3-4 core 4850 mhz da çalışıyor. Bu da oyunların çoğunda 4850 çalıştığı anlamına geliyor.

@deadfellow genelde sabit 4500MHz'e all Core yapıyorlar, bende aldığım zaman aynı şekilde kullanacağım.

Evet Summit Ridge ile Vermeer'in arasında sadece performans değil, dediğin özellik farkları da var.
Ama bu frekans düşüşüne engel değil, FPS oyuncuları için halen daha manuel frekans önemli o yüzden.

AAA oyunlarda elbetteki 4850MHz'li frekanslar iyi.

4500 MHZ all core neden yapayım 4 core um 4850 diğer 2 core um 4700 mhz da çalışırken?

4500 MHz all Core neden yapayım 4 Core'um 4850 diğer 2 Core'um 4700 MHz da çalışırken?

FPS oyunlarında FPS'in stabil olması için. İşlemci ısındığında veya yük'ü arttığında frekans ve FPS düşmesin diye.
Ayrıca sen yapmazsan yapma, ama FPS oynayan arakadaşlara kesinlilikle tavsiye ederim manuel frekans girmelerini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…