R5 5600 nasıl soğutulur?

MuradEfe

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600, GeForce RTX 3060Ti, 16GB 3600MHz RAM, 1TB M.2 SSD, A520M K V2, 650W PSU.
Meslek
Öğrenci(Bilişim)
Anakart
GigaByte a520m k v2
Öncelikle selam. Ryzen 5 5600 işlemci kullanıyorum ilk aldığım günler ısıyı fark etmemiştim herkes çok ısınıyor falan diyordu. Ama ilk hafta hiç ısınmadı 1 buçuk ay oldu alalı şimdi Roblox'da bile 92.3 derece gördüm ve hemen oyundan çıktım işlemci yanmasın diye. Sıvı soğutucu almak için para biriktiriyorum. Henüz alamam ama sıvı soğutucu almadan önce işlemciyi bilgisayar ayarlarından soğutmamın bir yöntemi var mı? İşlemci soğusun diye eski laptop soğutucumu söküp kasanın üstüne koydum egzoz fan olsun diye 2 derece falan fark etti ama hala çok ısınıyor. Herhangi bir ayar var mı? CPU fan ayarlarını yaptım zaten stock fanım var ve 2800TL ve altı civarında sıvı soğutucu önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutma istiyorsanız buna bakabilirsiniz fakat hava soğutma da işinizi görecektir.

Sitenin güvenilir olduğuna emin miyiz?
Güvenilir. Ben bunun Lite olmayan versiyonunu almıştım. Arkadaşım da bu size önerdiğimi R5 5600 ile kullanıyor gayet memnun. O da buradan almıştı.

Sıvı soğutmaya gerek yok iyi bir kule soğutucu iş görecektir.
Evet onu belirttim zaten fakat sıvı soğutucuyla daha soğuk çalışacağı da bir gerçek. 60 değil de 55 de çalışır atıyorum. İsteğe kalmış. Biraz overkill oluyor zaten.

Sıvı soğutmaya gerek yok iyi bir kule soğutucu iş görecektir.

Sıvı soğutucu tarafında olduğum için sıvı soğutucu istedim kule tipinin kasama sığacağını sanmıyorum kasam o kadar büyük değil ve stock fanda bile RAM'le arasında hiç mesafe yok neredeyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…